DVD: Person Of Interest (Seizoen 4)

Onlangs verscheen het vierde seizoen van de spetterende actieserie Person Of Interest op dvd. In de serie van Jonathan Nolan (inderdaad de broer van cineast Christopher Nolan) draait het om de wat excentrieke computerhacker Harold Finch (Michael Emerson) die een systeem genaamd The Machine heeft bedacht waarmee hij misdaden kan verijdelen voordat ze zijn gepleegd. Hierbij wordt hij geholpen door de doodverklaarde voormalige CIA-agent John Reese (Jim Caviezel), die met zijn eigenzinnige wijze van misdaadbestrijden al snel de aandacht weet te trekken van de New Yorkse agenten Joss Carter (Taraji P. Henson) en Lionel Fusco (Kevin Chapman).

Person Of Interest (Seizoen 4) 01

Bij hun gevecht met de georganiseerde misdaad krijgen Reese en Finch te maken met HR, een organisatie van corrupte agenten die bij de Russische mafia op de loonlijst staan en die niet schromen om over lijken te gaan, ongeacht of het agenten zijn of niet. Een andere kaper op de kust is Root (Amy Acker), een psychopatische hacker die vastbesloten is om toegang te krijgen tot The Machine van Finch. Alsof dat al niet genoeg ellende oplevert voor het team in Person Of Interest is er dan ook nog de organisatie Vigilance, die onder het mom van privacy voor burgers de meest dubieuze streken uithaalt. Het team van Finch en Reese wordt ondertussen uitgebreid met Sameen Shaw (Sarah Shahi), een voormalige agente van de Israelische geheime dienst, die door haar vroegere opdrachtgevers achterna wordt gezeten.

Reese
Reese

*** SPOILER ALERT *** SPOILER ALERT *** SPOILER ALERT ***
Mocht je het derde seizoen van Person Of Interest nog niet hebben uitgezien dan kun je beter hier stoppen met lezen aangezien er nu mogelijke spoilers gaan komen. Je bent bij deze dus gewaarschuwd!

Aan het einde van het derde seizoen was te zien hoe de schimmige organisatie Decima Technologies met behulp van de codes van een oude vriend van Finch een eigen systeem genaamd Samaritan operationeel had gemaakt om zo de jacht te kunnen openen op de mensen achter The Machine. The Machine was Samaritan echter te snel af en heeft voor een nieuwe identiteit gezorgd voor het team van Finch. Ook de eigenzinnige Root heeft inmiddels de kant gekozen van The Machine en duikt op de juiste momenten op om samen met de anderen een zenuwslopende strijd aan te gaan met de handlangers van Samaritan. Ondertussen moet het team van Finch ook nog allerlei zaken zien op te lossen om zo mensen uit de meest penibele situaties te redden.

Waar we in de voorgaande seizoenen afleveringen zagen met afzonderlijke zaken die opgelost moesten worden door het team van Finch zien we in het vierde seizoen een meer samenhangend verhaal waarin de strijd tussen The Machine en Samaritan de hoofdrol opeist. Hierdoor is het vierde seizoen, bestaande uit 22 afleveringen van elk zo'n 45 minuten, ook uitermate geschikt om te bingewatchen. Wat ook opvalt bij het bekijken van het vierde seizoen van Person Of Interest is het feit dat bepaalde vragen uit de voorgaande seizoenen nu eindelijk een antwoord krijgen. Dat is op zich ook niet vreemd als je weet dat het vijfde seizoen, dat uit 13 afleveringen bestaat, het afsluitende seizoen van de serie zou gaan worden.

Finch
Finch

Extra's:
Music of Interest
In deze featurette laat componist Ramin Djawadi, die de muziek verzorgde voor de serie, zien hoe de muziek voor Person Of Interest wordt gekozen.
Going Underground with Root and Finch
Een korte blik op een aantal van de sets die te zien zijn in het vierde seizoen van Person Of Interest.
2014 Comic-Con Panel
Een verslag van het Person Of Interest panel op de Comic Con van 2014 waar de vijf hoofdrolspelers samen met de producers (Jonathan Nolan & Greg Plageman) de fans alvast voorbereiden op het vierde seizoen van de serie.
Gag Reel
Bloopers.

Person Of Interest (Seizoen 4) 02

Conclusie: Na de al zinderende eerste drie seizoenen maakt Person Of Interest in dit seizoen een draai waardoor het allemaal zo mogelijk nog intenser en spannender wordt dan ooit tevoren. Zonder te overdrijven durven we gerust te stellen dat Person Of Interest één van de meest geslaagde series is van de afgelopen jaren die gelukkig wel de kans krijgt om een volledig afgerond verhaal te tonen.