CD: The Rides - Pierced Arrow

Zo'n drie jaar na Can't Get Enough ligt er eindelijk weer een nieuwe plaat van The Rides in de schappen. De blues superband, die door Stephen Stills wordt omschreven als 'de bluesband van zijn dromen' bestaat, naast het voormalige bandlid van onder meer The Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young, verder uit de tweemaal voor een Grammy Award genomineerde zanger en gitarist Kenny Wayne Shepherd, bassist Kevin McCormick (ook bekend van zijn werk voor onder meer Melissa Etheridge, Jackson Browne en Nils Lofgren), toetsenist Barry Goldberg (ex-Electric Flag) en drummer Chris Layton (Stevie Ray Vaughan & Double Trouble).

The Rides - Pierced Arrow
The Rides - Pierced Arrow

Met zo'n gelauwerd gezelschap weet je eigenlijk al zonder te hoeven luisteren dat dit wederom een topplaat is. The Rides is namelijk zo'n bandje dat in staat is om tijdloze muziek te maken. Van die fijne pubrock zonder fratsen met daarover een stevige laag blues, die de luisteraar meteen meeneemt naar de roemruchte jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Pierced Arrow is een plaat die de sfeer ademt van een jamsessie, wat vooral goed te horen is in het stevig rockende 'Kick Out Of It', de groovende blues van 'Game On' en 'Riva Diva' en het door de piano gedomineerde 'I Need That Loving'. Maar ook de covers van Gladys Knight & The Pips ('“I’ve Got To Use My Imagination') en Willie Dixon ('My Babe') gaan er in als gesneden koek.

The Rides
The Rides

Pierced Arrow werd vernoemd naar de gelijknamige Amerikaanse autofabrikant uit het begin van de vorige eeuw die in die tijd de producent was van luxe automobielen die ook veel werden gebruikt door muzikanten vanwege de in ruime hoeveelheid aanwezige ruimte voor hun instrumenten. Bij de 2014 Blues Music Awards werden The Rides al genomineerd in de categorie Beste Blues Rock Album. Het zou ons totaal niet verbazen als ze die dit jaar binnen weten te slepen. Met Pierced Arrow hebben The Rides een prima album afgeleverd dat niet snel zal gaan vervelen.