CD: Sam Alone & The Gravediggers - Tougher Than Leather

Zo'n vier jaar na hun vorige album Youth In The Dark lijkt de Portugese band Sam Alone & The Gravediggers met hun nieuwste album Tougher Than Leather hun vizier eindelijk op de internationale markt te hebben gericht. Dat werd ook wel een keertje tijd aangezien de mannen al weer heel wat jaren bezig zijn. In 2014 verscheen Tougher Than Leather al in hun eigen land op het label Rastilho Records, waarna de band snel werd opgepikt door Century Media. Via hun sub-label People Like You Records mag nu de rest van de wereld kennismaken met het folky gezelschap.

Sam Alone & The Gravediggers - Tougher Than Leather

Sam Alone & The Gravediggers is een band die in 2008 werd opgericht door Poli Correia, de zanger van het Portugese hardcore punkband Devil In Me. Als Sam Alone laat de beste man zich echter van een geheel andere kant horen. Muzikaal gezien zit de band een beetje in dezelfde hoek als artiesten zoals Bruce Springsteen, Mumford and Sons, Fleet Foxes en The Gaslight Anthem. Correia schrijft teksten over alledaagse gebeurtenissen bij alledaagse mensen, die regelrecht uit zijn hart lijken te komen.

Sam Alone & The Gravediggers - Tougher Than Leather 1

In tegenstelling tot veel bands uit niet-Engelstalige landen heeft Sam Alone & The Gravediggers een behoorlijke beheersing van de Engelse taal en het was dan ook wel enigszins een verrassing om te vernemen dat deze band uit Portugal afkomstig is. Dat is namelijk absoluut niet te horen. Ben je dus wel een liefhebber van de hierboven genoemde artiesten dan kan ik je alleen maar aanraden om deze verrassende schijf eens te gaan beluisteren. Met Tougher Than Leather van Sam Alone & The Gravediggers krijgen we nu in elk geval al zin aan de komende zomer.