CD: Introvert - Intimidasi Perisai Dosa

Bij de term death metal zullen maar weinigen aan het land Indonesië moeten denken. Toch is de Gordel van Smaragd, een land dat de meeste Nederlanders vooral kennen van het Chinees-Indonesische restaurant, de melancholische indorock en krontjong muziek, al vele jaren eveneens de thuisbasis van één van de allergrootste en meest actieve metalscenes ter wereld. Zo komen we op de site van Encyclopaedia Metallum al een kleine 1000 bands tegen die momenteel nog actief zijn op de vele Indonesische eilanden.

Introvert - Intimidasi Perisai Dosa

Introvert is een band die afkomstig is uit Tangarang, een stad in de Indonesische provincie Bantam op het adembenemende eiland Java. Introvert ontstond in 2015 toen de mannen van de melodieuze death metalband Tour of Hell het na zo'n 11 jaar musiceren tijd vonden voor een nieuwe muzikale koers. Bij een nieuw geluid hoort een nieuwe bandnaam en zo werd gekozen voor Introvert, waarvan onlangs het verrassende debuutalbum Intimidasi Perisai Dosa is verschenen.

Introvert is een band met een klassieke metalband line-up, bestaande uit zanger Aji Darmawan, de gitaristen Budi 'Jams' Herlambang en Sutanto, bassist Hary en drummer Qhoirobani. Mannen die duidelijk al heel wat jaren meelopen in de metalscene en dat is dan ook goed te horen op dit zwaar beukende debuutalbum. Waar de band over zingt is ons een raadsel aangezien onze kennis van de Maleische taal wat roestig is, maar het mag zeker de pret niet drukken. Het album schijnt iets te maken te hebben met een schild, intimidatie en zonde, onderwerpen die toch niet al te standaard zijn in het muziekgenre.

Introvert
Introvert

Muzikaal gezien doet Introvert wel wat denken aan een succesvolle kruisbestuiving tussen Lamb Of God en The Black Dahlia Murder. Neem daarbij een flinke dosis woeste gitaarriffs, een tsunami aan bruisende blastsbeats en de woedend grommende strot van Darmawan en je weet dat je met Intimidasi Perisai Dosa van Introvert een zeer eigenzinnig product in handen hebt.