Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

De Olympische spelen komen er dit jaar aan in Brazilië, en bij Nintendo vonden ze dat een mooi moment om met Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games te komen. Persoonlijk houd ik altijd wel van die olympic games om de vier jaar, en als Mario meedoet ben ik al fan voor het begint.

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games heeft vier verschillende spelopties om uit te kiezen: Quick Play, Road to Rio, Versus Mode en Pocket Marathon. Quick Play geeft je de mogelijkheid om even snel een potje te spelen van een bepaalde sport. In totaal heb je keuze uit 14 verschillende sporten. In Quick Play heeft iedere sport ook een Plus Event. Dit geeft net even een andere draai aan de sport. Zo krijg je bij golf ineens obstakels en dat soort dingen. Het was een leuke afwisseling op de normale spellen.

Versus mode is een gemiste kans. Je kunt deze namelijk alleen maar lokaal tegen vrienden spelen met een andere 3DS. Het kan met maximaal vier vrienden en als zij niet over het spel beschikken kun je de Download Play functie gebruiken. Helaas had ik geen andere 3Ds beschikbaar om dit te testen, maar het idee is goed. Wat wel jammer is dat het niet online kan. Dit spel had zich daar juist prima voor kunnen lenen, maar het heeft niet zo mogen zijn.

Mario & Sonic

Waar het allemaal echt om draait zijn natuurlijk de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Je begint met je Mii aan een korte tutorial waarbij je in een soort van trainingskamp terecht komt. Het doel hiervan is dat je op deze manier de sporten even leert te spelen zonder gelijk te falen wanneer je echt begint. Na de introductie zul je moeten kiezen bij welk team jij je aansluit voor de te spelen beginnen. Je hebt de keuze uit Team Mario of Team Sonic.

Mario & Sonic

Tijdens de trainingen doet je Mii ervaring op om op die manier je Mii beter te maken. Naast trainen zul je het ook met verschillende outfits moeten proberen. Deze kunnen je stats verhogen. De Road to Rio heeft een kleine verhaallijn die niet veel om het lijf heeft, maar er toch net even iets extra’s aan geeft. Ook de drang om alles te moeten unlocken is leuk en zal je weer een paar uur bezig houden.

Mario & Sonic

Pocket Marathon is wel een hele aparte modus. Deze motiveert je namelijk om echt te bewegen. Het doel is namelijk om een volledige marathon te lopen met je 3DS in je zak. De functie telt namelijk je stappen en probeert met dagelijkse activiteiten je doel te halen. Het mooie is dat als je een bepaalde doelstelling hebt gehaald je items unlockt die je in het echte spel kunt gaan gebruiken. Dus neem die 3DS voorlopig mee in je zak om deze te halen.

Mario & Sonic

Mijn verwachtingen waren niet erg hooggespannen voor Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games. Dit soort spellen doet namelijk vaak wat ze moeten doen en dat is de Olympische Spelen nabootsen. Toch heb ik erg genoten van deze versie en vooral omdat de Plus Events in quick play je even uit de sleur kunnen halen. Ik blijf het jammer vinden dat de Versus mode niet online is, maar misschien komt dit wel in de Wii U-versie erbij die over paar maandjes uitkomt. Al met al een hele leuke vermakelijke game die mij toch wel enigszins verrast heeft.

Pluspunten
Minpunten
  • Plus Games
  • Veel variatie in spelletjes
  • Verhaal karig
  • Niet online
Gespeeld op 3DS. Binnenkort ook beschikbaar voor Wii U