This War of Mine: The Little Ones

This War of Mine is een volbloed survivalgame, en toch uniek in zijn soort. Het is gebaseerd op de belegering van Sarajevo gedurende de Bosnische Burgeroorlog, en toont de erbarmelijke omstandigheden die gelden in een onder vuur liggende stad die is afgesloten van de rest van de wereld. Met een tot vier overlevenden moet je een helse periode vol gevaren zien uit te zitten totdat er een staakt-het-vuren wordt afgekondigd.

(This War of Mine: The Little Ones is de Xbox One- en PlayStation 4-versie van de originele game uit 2014, met een aantal nieuwe missies en personages. Omdat een FOK!review van het origineel nog ontbrak, worden in dit artikel zowel de originele game uit 2014 als de 2016-versie gezamenlijk behandeld.)

"In modern war... you will die like a dog for no good reason." Met dit citaat van Ernest Hemingway opent This War of Mine, de onvergeeflijke survivalgame van Poolse ontwikkelaar 11 Bit Studios. This War of Mine breekt met de clichématige tradities die structureel terugkomen in survivalgames. Je bent geen superheld, je hebt geen speciale gaven of een enorm wapenarsenaal tot je beschikking en er zijn ook geen zombie-waves. Je speelt, letterlijk, het gepeupel; This War of Mine is een oorlog-survivalgame waarin je niet de oorlogvoerende partij speelt, maar de onvrijwillig daarin verzeild geraakte. Het dramatische avontuur voltrekt zich in een fictieve plaats genaamd Pogoren, maar is gebaseerd op de bezetting van Sarajevo tijdens de Bosnische Burgeroorlog.

Deze review is aangevuld met achtergondinformatie over het conflict waar de game op berust.