CD: '77 - Nothing's Gonna Stop Us

Zo'n twee jaar na het album Maximum Rock N' Roll ligt er weer een nieuwe plaat van de Spaanse hardrockers van '77 in de schappen. De band, die zo'n tien jaar geleden werd opgericht door de gebroeders Valeta, steken hun voorliefde voor de betere hard rock uit de jaren zeventig niet onder stoelen en banken en bij het beluisteren van Nothing's Gonna Stop Us moeten we dan ook meer dan eens aan bands als AC/DC, Thin Lizzy, The Sweet, Cheap Trick en zelfs Deep Purple denken.

'77 - Nothing's Gonna Stop Us (Foto: undefined)
'77 - Nothing's Gonna Stop Us

'77 is een band die haar roots in de glam rock en vroege hard rock uit de jaren zeventig heeft. Neem daarbij de stem van Armand Valeta, die wel wat aan die van Bon Scott met een zwaar Spaans accent doet denken en je ontkomt bijna niet aan de vergelijking met AC/DC. Voor de opnames van Nothing's Gonna Stop Us dook de band met vintage apparatuur de studio in om aldaar een twaalftal tracks op de gevoelige analoge band vast te leggen. Het resulteerde in een zeer authentiek klinkende plaat.

'77
'77

Met knallers als 'Come & Join Us', 'Nothing's Gonna Stop Us Now' en 'We Want More Rock And Roll' levert '77 verdomd catchy liedjes met een hoog meebrulgehalte. '77 is geen band die het wiel opnieuw probeert uit te vinden, maar is gewoon een vrolijk kwartet muzikanten die muziek maakt en die zich daarbij laten inspireren door hun eigen favorieten. De originaliteitsprijs zullen ze dan wel nooit gaan winnen, maar daar zullen de mannen van '77 geen seconde van wakker liggen. Met Nothing's Gonna Stop Us heeft de band een schijf afgeleverd die bij liefhebbers van de betere classic rock niet in de verzameling mag ontbreken.