Blu-ray: American Ultra

Een stonermovie met in de hoofdrollen Hollywood's favoriete stoner Jesse Eisenberg en emotieloze Kristen Stewart. Vul dit aan met bekende bijrollen van bekende TV-acteurs, een portie domme actie en wat gevatte grappen. Toch hebben maar weinig mensen American Ultra destijds in de bioscoop gezien. De release van de blu-ray leek ons een uitstekend moment om te onderzoeken of dit terecht is.

Mike (Eisenberg) en Phoebe (Stewart) staan stil in het leven. Mike werkt in een plaatselijke supermarkt met heel weinig bezoek en spendeert zijn tijd voornamelijk aan het roken van wiet. Hij is tevens panisch voor het verlaten van het stadje waarin ze wonen, waardoor Phoebe ook niet veel verder komt. Dan komen er plots twee man langs om Mike te vermoorden. Mike blijkt echter een getrainde spion te zijn en wordt hierdoor geactiveerd. Hij weet uiterst effectief met zijn belagers af te rekeken. Maar dan begint de achtervolging pas. Mike en Phoebe moeten nu vluchten voor hun leven.

American Ultra Jesse Eisenberg

De film klinkt als een heerlijk klein bioscoophitje. Veel humor en leuke actie. Op de cover staat het genre ook als Actiekomedie gedefinieerd. Maar in het eerste kwartier van de film wordt je als kijker al duidelijk waar het mis gaat. De film is serieus. Té serieus. Veel te serieus. Alle promotie van deze film, zoals de poster en trailers, schreeuwen komedie. Maar de toon van deze film is dat niet. En ergens wilde iemand dat dit wel zo zou zijn. Wat volgt is een film die niet goed weet wat het moet zijn. Door de serieuze ondertoon voelen de paar grappen totaal misplaatst aan. Maar omdat het een komedie zou moeten zijn, wordt het ook nergens écht spannend. Voeg daar een plot aan toe wat niet helemaal duidelijk wordt en je hebt een ontzettende 'meh'-film. Je bent enigszins vermaakt, maar je zal je die 1,5 uur niet echt lang meer heugen.

De blu-ray doet niet veel dat te veranderen. De blu-ray wordt geleverd zonder extra's. Enkel bij het opstarten worden enkele trailers vertoond van films die binnenkort verschijnen. Wat wel erg goed is, is de DTS-HD MA 5.1 soundtrack. Loepzuiver en dynamisch. Ook wordt de surround goed gebruikt, waardoor hier goed van te genieten is. Helaas houdt het hier dan ook op.

American Ultra Kristen Stewart

Al met al een leuk concept met een minder geslaagde uitwerking. Dat is toch heel jammer, want er zat wel degelijk potentie in. Jammer dat de blu-ray geen extra's bevat die mogelijk wat meer inzicht hadden kunnen geven in het productieproces van deze film. Gelukkig is de presentatie van de film zelf meer dan voldoende!