Blu-ray: Insidious Chapter 3

De paranormale horror viert de laatste jaren hoogtij in de bioscopen. Zie de remake van Poltergeist of bijvoorbeeld Oculus. Niet te vergeten zijn de Paranormal Activity-films, maar minstens zo toonaangevend in deze trend is de Insidious-serie. De makers van Saw weten na de martelporno weer een reeks succesvolle horrorfilms te maken die het publiek massaal angst inboezemt.

Insidious: Chapter 3 speelt zich af voor de gebeurtenissen bij de familie Lambert. Tienerdochter Quinn Brenner heeft 1,5 jaar geleden haar moeder verloren en probeert weer met haar in contact te komen. Dit doet ze via een medium die echter aangeeft dit niet meer te willen doen. Als je één dode oproept, kunnen ze je namelijk allemaal horen. Al snel gebeuren er vreemde dingen rondom Quinn en haar familie. Elise, het medium, heeft geen andere keus dan de strijd aan te gaan met deze geesten.

Insidious 3 Quinn

De film blijkt uiterst effectief te zijn. Bij veel horor wordt er om het paranormale heen gepraat maar deze film laat daadwerkelijk iets zien. De opbouw is ingenieus. Het is enigszins mogelijk om je als kijker in de situatie van de hoofdpersonages te verplaatsen. Een vader die het hoofd nauwelijks boven water kan houden, een broertje die alleen maar irritant is en de dochter die zo snel mogelijk wil. Maar na een ongeluk krijgt Quinn steeds vaker bezoek van het paranormale. De film werkt met ingenieuze spanningsbogen en hele goede schrikmomenten. Hoe nors je ook naar een horrorfilm kijkt, bij deze film is er niemand die niet één keer schrikt. Het laatste deel van de film is wat minder maar het eerste uur kijk je naar een degelijke film.

De blu-ray bevat een paar featurettes als extra's. Origins is wat algemeen en vertelt over de oorsprong van de film. In de andere ontmoeten we een echt medium. Tevens is er ook een bonus waarop ingegaan wordt op een van de meest spectaculaire stunts uit de film. Tevens zijn er ook een drietal deleted scenes maar deze voegen vrij weinig toe. Tot slot is er een trailer van Insidious 2 aanwezig (de disc opent standaard hiermee), maar die zullen de meeste kijkers van deze film al gezien hebben. De menu's zijn statig en helaas niet zo flitsend als mogelijk is met blu-ray. De audiotrack van deze film is een mooie zuivere DTS 5.1-track, die bij de schrikmomenten lekker aan het werk kan.

Insidious 3 Elise

Al met al een blu-ray voor de echte horrorfan. Tevens krijg je er ook een digitale kopie van de film bij. Volgens mij wordt dit erg weinig gebruikt, dus het is mij onduidelijk waarom dit zo groot op de cover moet. Na de film kan je je nog een klein uurtje vermaken met de extra's en dat is tegenwoordig meer dan voldoende.