The Crew: Wild Run

Voor mij was The Crew: Wild Run mijn eerste ervaring met The Crew. Voorheen had ik de game nog niet gespeeld, maar uiteraard genoeg over gelezen. Van problemen met de netcode tot slechte handling en van een gebrek aan auto's tot aan slechte graphics. Het kwam allemaal voorbij.

The Crew Wild Run (Foto: Ubisoft)

Na het installeren van de game viel het me op dat de game niet echt mooi is: karteltjes, lelijke textures en ga maar door. Het is verder niet heel storend - voor een MMO gelden immers andere standaarden - maar na games als DriveClub en Forza 6 stelt het toch teleur. We zijn meer gewend. Wat blijkt nu? Er is ondertussen een gratis update voor iedereen beschikbaar gekomen die weersomstandigheden toevoegt, maar ook de graphics van de game verbetert. Ik probeerde deze update te downloaden om de graphics te vergelijken, maar blijkbaar had ik deze update al gedownload. Kortom: de graphics stellen, ook na de update, nog steeds teleur.

Afijn, Wild Run voegt meer toe. Zo zijn er motoren en monster trucks toegevoegd, die de game een nieuwe feeling meegeven. Ze besturen anders en hebben andere doeleinden in de game. Motoren zijn wat sneller, prima voor challenges gebaseerd op tijd. Monster trucks zijn daarentegen geschikt voor stunts en heb ik ervaren als fijne afwisseling. Daarnaast zijn er ook nieuwe disciplines toegevoegd, waarop je jouw auto kunt aanpassen: driften en dragracen. Dragracen is zoals je verwacht, een race waarin gekeken wordt wie het snelst is over een recht parcour. Hierin moet je handmatig schakelen en hoewel het simpel klinkt, bepalen kleine dingen wie wint en wie verliest. Driften deed me dan minder - toegegeven: deels omdat ik het nooit echt onder de knie kreeg.

The Crew Wild Run (Foto: Ubisoft)

Al deze toevoegingen zijn er niet voor niets. Door mee te doen aan stunts, races en ga zo maar door kun je namelijk punten scoren om je vervolgens te kwalificeren voor The Summit. Dit is een maandelijks terugkerende competitie, waarin je extra's en zelfs een unieke auto kunt winnen. Ik heb zelf niet geprobeerd om mezelf hiervoor te kwalificeren, zo goed ben ik helaas niet in racegames, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommige gamers reden is om maandelijks terug te keren naar de game. Het hebben van een end-game met de beste spelers is een juiste motivatie en erg slimme tactiek voor een racegame die het moet hebben van de sociale kant.

Helaas houdt het hier op voor Wild Run. Dit is het, meer toevoegingen zijn er niet. We kunnen niet naar Europa of Zuid-Amerika toe, geen nieuwe gebieden dus. Het zijn enkel The Summit, nieuwe auto's en motoren, de nieuwe disciplines en de gratis update voor iedereen. Het voelt gebrekkig in de zin dat dit de prijs van dertig euro simpelweg niet waard is. De toevoegingen an sich komen de game enkel ten goede, maar de game was gebaat bij nog meer content los van de voertuigen - of van een lager prijspunt.

The Crew Wild Run (Foto: Ubisoft)

De hoge prijs verhelpt namelijk één probleem niet; sterker nog, het verergert het probleem wellicht. Het is namelijk net alsof Wild Run geen nieuwe spelers heeft weten te bereiken. Op diverse momenten op de dag ('s ochtends, 's middags en 's avonds) was de gamer die het dichtst bij mij was op ruim twintig kilometer afstand. Voor een MMO die een sociale beleving belooft (en hier ook enigszins op bouwt) is dat best ver weg. Een sociaal gevoel heb ik dus niet gekregen. Helaas zijn er dan ook nog andere problemen aanwezig. Motoren zijn geweldig om mee te racen, en ik begrijp dat The Crew een arcaderacer is (tenminste, dat denk ik. Wat Ivory Tower probeert te bereiken met de game blijft een grijs gebied), maar als ik met 250 kilometer per uur tegen een auto oprijd, verwacht ik van mijn motor te worden gelanceerd. Je staat echter gewoon stil. Ook is de handling niet echt top.

Al met al laat Wild Run mij met een neutraal gevoel achter. Ik kan niet echt enthousiast worden over de game, maar echt afkraken lukt ook niet. De nieuwe content zal voor de fans welkom zijn, maar voelt aan de andere kant niet als extra motivatie om de game te kopen. De dynamische weereffecten zijn een prettige toevoeging, maar qua graphics en handling blijft de game achterlopen. Ben je fan van The Crew, zul je Wild Run ongetwijfeld op prijs stellen. Heeft The Crew je echter nooit aangetrokken, biedt Wild Run niet genoeg om dit te veranderen. 

Pluspunten
Minpunten
  • Monster trucks en motoren
  • Variatie
  • Wereld is leeg
  • Grafisch onderweldigend
  • Te duur voor wat je krijgt
Gespeeld op PlayStation 4. Ook beschikbaar voor pc en Xbox One.