Dominion (Seizoen 1)

Dominion is een fijne duistere sciencefictionserie die losjes is gebaseerd op de film Legion van Scott Stewart uit 2010, waarin de mensheid de strijd aan moest gaan met een leger van invasieve engelen. Het verhaal in Dominion begint zo'n 25 jaar na een allesvernietigende oorlog tussen de twee strijdende partijen. God heeft al een tijdje niks meer van zich laten horen of zien en de engelen zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met zijn afwezigheid. Het is natuurlijk allemaal de schuld van het menselijke ras en een door aartsengel Gabriel (Carl Beukes) aangestuurd leger van gevallen engelen is vastbesloten om voor eens en altijd met de mensheid af te rekenen.

Dominion

In hun strijd met het engelenleger worden de mensen geholpen door de aartsengel Michael (Tom Wisdom), die zich tegen zijn soortgenoten heeft gekeerd en de veel zwakkere mensheid probeert te beschermen. Een jonge soldaat genaamd Alex (Christopher Egan) heeft namelijk ontdekt dat hij een duister geheim met zich meedraagt. Een geheim dat de strijd tussen de moordende engelen en de mensheid voor eens en altijd kan bepalen. Een geheim waardoor hij ook het doelwit wordt van eenieder die andere plannen voor de toekomst heeft.

Dominion 1

In de afgelopen jaren was SyFy druk op zoek naar een opvolger van hun succesvolle reboot van de sciencefictionserie Battlestar Gallactica, waar in 2009 een einde aan kwam. Sindsdien probeerde de zender het met diverse series, maar geen van deze series wist het niveau van voorgenoemde reeks te behalen. Zo'n vier jaar nadat de film Legion van Scott Stewart was uitgebracht leek het SyFy wel een leuk idee om daar een vervolg op te maken in de vorm van een nieuwe serie.

Voor de totstandkoming van de serie mocht diep in de buidel worden getast en zo zien we een alleraardigste cast opduiken met veel bekende gezichten zoals onder meer Christopher Egan (Resident Evil: Extinction), Tom Wisdom (300), Roxanne McKee (Game of Thrones), Alan Dale (Lost), Anthony Stewart Head (Buffy the Vampire Slayer) en Luke Allen-Gale (The Borgias). Uiteraard kent de serie een stevige hoeveelheid CGI die van verrassend hoge kwaliteit is voor een SyFy-productie. Vooral de gebeurtenissen buiten de muren van de stad Vega (het postapocalyptische en vervallen Las Vegas) worden op zeer indrukwekkende wijze in beeld gebracht.

Dominion 2

Extra's:
Alternate Extended Episode (81 min)
Een fijne, maar liefst 20 minuten langer durende afsluiter van het eerste seizoen. Fans van de serie mogen deze uitgebreide episode zeker niet missen!

Deleted Scenes (14 min)
Bij een vijftal afleveringen zien we een aantal fragmenten voorbijkomen die op de montagetafel sneuvelden. In de meeste gevallen was dat een zeer goed besluit, maar het is wel leuk om ze alsnog te kunnen bekijken.

Gag Reel (3 min)
Een korte maar leuke verzameling van bloopers op de set van Dominion.

Dominion 3

Conclusie: Ben je wel een liefhebber van een duistere sciencefictionserie met een stevige dosis actie, die zich afspeelt in een postapocalyptische Mad Max-achtige wereld, dan is Dominion zeker een aanrader voor je.