Blu-ray: Terminator Genisys

Hij zegt het in iedere Terminatorfilm en heeft nog nooit gelogen: hij is weer terug. Schwarzenegger is terug als de Terminator om konten te schoppen en de familie Connor te beschermen! Maar is dat terugkeren wel een goed idee?

De film begint weer in de duistere toekomst: de robots sturen iemand achter Sarah Connor aan in het verleden. Het verzet wil dit voorkomen en stuurt Kyle Reese terug naar de jaren '80 (net zoals in de originele film). Maar Kyle Reese komt terecht in een hele andere versie van de 80's als die wij kennen. De Terminator en een jonge Sarah Connor werken al jaren samen en hebben de komst van de 'slechte' Terminator voorbereid. Hun volgende doel is om in de toekomst de lancering van een nieuw operating system te dwarsbomen: het befaamde Genisys. Waarmee je alles kan verbinden...

Terminator: Genisys Connor en Reese

Afgelopen zomer was dit de film die in de zomer van blockbustersequels het onderspit moest delven. De film heeft maar net quitte gespeeld aan de box-office en de geplande vervolgdelen van de trilogie zijn voor onbepaalde tijd van de baan. En het publiek heeft een goede keuze gemaakt. De film is heel erg van het mweh-niveau. Het ene moment gebeurt er iets cools (confrontatie tussen de twee Schwarzeneggers) en het andere moment schaam je je diep voor de film (feitelijk alles met deze versie van Kyle Reese). Net als bij de vorige Terminatorfilm was de enige twist al onthuld in de trailers waardoor dit in de film al vanaf het begin een gegeven is. Deze twist komt misschien pas na een uur in de film, waardoor je niet direct veel gegevens uit het eerste uur kan geloven. Wat overblijft is een actiefilm met weinig memorabele momenten, zoals heel de film eigenlijk een film is die snel vergeten zal worden.

Terminator: Genisys Schwarzenegger

Gelukkig is nu de blu-ray uit waardoor je dit kan voorkomen. Tevens is de film voorzien van een aantal leuke extra's. Ten eerste is de film voorzien van een Dolby Atmos-soundtrack. Dit is nog vrij nieuw maar de actie komt heerlijk uit je speakers met een goede receiver. Er is ook een gesproken versie van de film voorzien die de film toelicht en beschrijft wat er gebeurt. De disc is voorzien van een drietal featurettes die een redelijke speelduur hebben en daardoor toch het een en ander over de film toelichten. Er is een featurette over de cast waarbij ze elkaar zoals gebruikelijk ophemelen. Leuker is de feature over de VFX waarin uitgebreid toegelicht wordt hoe ze de jonge Arnold in de film gekregen hebben. Het geheel wordt afgerond met een feature over het filmen op locatie in New Orleans en San Francisco.

Al met al alleen een blu-ray voor de echte fans of voor de mensen die de film nog niet in de bioscoop gezien hebben. Het is toch een Terminatorfilm met genoeg referenties naar de oude films om je in ieder geval een vermakelijke twee uur te geven.