CD: Black Tongue - The Unconquerable Dark

Black Tongue is een band die in 2013 in de Engelse plaats Hull werd opgericht door een aantal voormalige leden van het al even duistere deathcore-gezelschap Infant Annihilator. Na een tweetal zeer indrukwekkende EP's is nu eindelijk het langverwachte album van het Britse kwartet verschenen. Een ongelovelijk godvergeten brute bak herrie van de allerhoogste plank!

Black Tongue - The Unconquerable Dark

I live in the weak and the wounded.
I wait for what the wolves leave in their wake.
And when mankind draws its final breath.
Through its gaping mouth its soul I'll take.
(uit: 'Plague Worship')

Black Tongue is een Britse vijfmansband die in relatief korte tijd al behoorlijk naam heeft weten te maken met hun alles verpletterende geluid. De band maakt oertrage en zware deathcore, met een fikse dosis doom en industrial metal, zoals we die niet al te gekke vaak meer te horen krijgen. Al vanaf de eerste noten van 'Plague Worship' wordt dan ook de toon gezet voor een portie ultrageweld in een muzikale verpakking die als een woeste tsunami uit de speakers lijkt te knallen.

This world breaks us all.
All life is suffering and life is long
Nothing eases the pain, nothing halts the rain.
Nothing eases the pain.
The sun will never shine on me again.
(uit: 'Prince Of Ash')

Black Tongue
Black Tongue

De gitaristen Eddie Pickard en James Harrison zorgen samen met bassist Lloyd Newton voor het snarengeweld, terwijl drummer Aaron Kitcher zijn drumsalvo's als mitrailleurs op de argeloze luisteraar afvuurt en de vocalen van zanger Alex Teyen uit een lichaamsdeel lijken te komen waar de zon zelden schijnt. In dik 45 minuten knalt de band er een negental lompe brute deathcoretracks doorheen die door Jesse Kirkbride en de band zelf zijn geproduceerd en die de titel The Unconquerable Dark absoluut alle eer aandoen. Ben je dus wel een liefhebber van extreme deathcore en/of kun je bands zoals Meshuggah, Vallenfyre, Swans en Godflesh wel waarderen, dan kunnen we je zeker aanraden om deze schijf eens te gaan beluisteren bij je lokale platenboer.