CD: Giorgio Moroder - Déjà Vu

Zo'n dertig jaar na zijn laatste studioalbum Innovisions is de Italiaanse topproducer en muzikant Giorgio Moroder terug met een nieuwe plaat. Déjà Vu is het zeventiende album van de man die ooit bekend werd als de ontdekker van zangeres Donna Summer. In 2013 maakte Moroder een soort van comeback op het album Random Access Memories van Daft Punk, waarop hij te horen was in het nummer 'Giorgio by Moroder'. De plaat was een enorm succes en de oude discokoning keerde terug als dj. Onlangs verscheen het nieuwe album Déjà Vu van Giorgio Moroder, maar of we daar zo blij mee moeten zijn is nog maar de vraag.

Giorgio Moroder - D?j? Vu

Nadat we begin dit jaar al kennis mochten maken van het nummer 'Right Here, Right Now', waarop we de 75-jarige discopionier met niemand minder dan Kylie Minogue hoorden samenwerken, is er nu dus een volledig nieuw album van Giorgio Moroder waarop we een groot aantal verrassende samenwerkingsverbanden kunnen beluisteren. Zo werkt Moroder op Déjà Vu met artiesten zoals Kelis, Sia, Foxes en Britney Spears. Muzikaal gezien doet de plaat wel wat denken aan het laatste album van Daft Punk, al haalt deze plaat nergens het hoge niveau van het laatstverschenen album van dat Franse duo.

Degenen die bij de titel Déjà Vu een verzameling oude discohits verwachten komen behoorlijk bedrogen uit. Déjà Vu is namelijk als fastfood voor de oren. Het klinkt allemaal vertrouwd en bekend, maar bij aanvang van een volgende track ben je het vorige nummer alweer vergeten. Het enige nummer dat wellicht even blijft hangen is de Suzanne Vega-cover van 'Tom's Diner', welke op deze plaat van Moroder met behulp van een stevige dosis autotune wordt gezongen door Britney Spears.

Giorgio Moroder mag wellicht sinds de tweede helft van de zeventiger jaren grote hits hebben gescoord maar met Déjà Vu maakt de Italiaan op pijnlijke wijze duidelijk dat hij zijn beste jaren wel heeft gehad als producer. Ben je evenwel een liefhebber van moderne disco met pompende beats dan kunnen we je zeker aanraden om deze in een knalroze hoes getooide schijf eens een luisterbeurt te geven.