Blu-ray: Focus

De spanning en sensatie van de zomer, zo kan Focus wel omschreven worden. Het werd een hit in zowel Europa en de VS. Ook gaf de film weer een nieuwe impuls aan de populariteit van Margot Robbie, die na het spelen van de hottie van Leonardo DiCaprio in de vergetelheid dreigde te vervallen. Een makkelijke zomerhit of wil het meer bereiken?

Meesteroplichter Nicky neemt de proef op de som en geeft de nog stuntelende Jess een kans om net zo'n goede zakkenroller/afperser/witwasser te worden als hij. Daarvoor moet ze wel een aantal testen afleggen. Wanneer ze die echter zo goed aflegt, wordt Nicky nerveus. Helemaal als hij merkt dat er gevoelens beginnen te ontstaan voor de blonde schone. Hij laat haar los en vindt dat ze het maar zelf uit moet zoeken. Wanneer hun paden zich echter een paar jaar later kruisen, zijn beiden niet zeker aan wiens kant ze nou eigenlijk staan.

Focus was misschien wel de verrassing van het voorjaar. In de bioscopen liep de film erg goed, met name doordat het een film is die perfect past bij het seizoen. Voeg daar een aantal goede acteerprestaties aan toe, voornamelijk die van Margot Robbie. Zij zet een verleidelijke rol neer, met een nieuwe, frisse kijk op het thema van de 'femme fatale'. Ze liet dit stiekem al enigszins zien in The Wolf of Wall Street, maar kreeg daar niet 100% de kans om haar talent aan de wereld te tonen. In deze film is dat wel het geval en het is dan ook een genot om naar te kijken. Will Smith brengt zijn gebruikelijke coolheid op het scherm, met wat aparte toevoegingen. 

Maar zijn de extra's net zo verrassend als de film zelf? Een opsomming.

Extra's:

- Master of Misdirection: The Players in a Con: Apollo Robbins, een echte zakkenroller die er zijn beroep van heeft gemaakt om te demonstreren hoe bendes te werk gaan, laat zien hoe gemakkelijk het is om een situatie naar de eigen hand te zetten, met een aantal sluwe trucjes.

- Will Smith: Gentleman Thief: de acteur vertelt wat hij dacht toen hij de rol voor het eerst voor ogen kreeg, en hoe het nou was om met Margot Robbie een koppel te spelen.

- Margot Robbie: Stealing Hearts: hetzelfde soort verhaal, maar dan vanuit het oogpunt van de vrouwelijke hoofdrolspeler. Ze vertelt hoe ze haar charmes op het scherm brengt en hoe het was om met Will Smith in een grote film te spelen.

- Een aantal verwijderde scènes en geen alternatief einde, maar een alternatief op de openingsscène!

De film heeft zich zoals gezegd ontpopt tot verrassing van het voorjaar, en is er ook een die het prima doet op het scherm thuis. Een heerlijke film om eens lekker voor onderuit te gaan zitten en van te genieten, en dat kan in het geval van Focus op elk moment, niet alleen op die druilerige zondagochtend.