Forgotten Girls

Les Oubliées oftewel Forgotten Girls is een misdadig spannende miniserie die in 2008 voor het eerst op de Franse televisie te zien was en die onlangs door Just Entertainment op dvd is uitgebracht. In de door Hervé Hadmar geregisseerde zesdelige reeks draait het om Christian Janvier (Jacques Gamblin), een rechercheur van de politie die al jarenlang is geobsedeerd door de vermissing van een aantal jonge vrouwen. Janvier heeft het vermoeden dat er een seriemoordenaar actief is, maar van zowel de dader als de slachtoffers ontbreekt ieder spoor. De enige connectie tussen de slachtoffers is het feit dat hun kleding netjes opgevouwen wordt aangetroffen in combinatie met een Mariabeeldje.

Forgotten Girls 1

Vijftien jaar na de laatste vermissingszaak verdwijnt er opeens opnieuw een jong meisje. Janvier ontdekt dat er een connectie is met de eerdere vermissingen en zet alles op alles om de dader te pakken te krijgen. Als er dan een verdachte wordt opgepakt, is bijna iedereen ervan overtuigd dat de zaak is afgerond. Als Janvier desondanks door blijft zoeken, beginnen zowel zijn familie als collega's te vermoeden dat hij langzaam door begint te draaien. Ziet de overspannen rechercheur spoken of heeft hij het toch bij het rechte eind?

Forgotten Girls 2

Als het op misdaadseries aankomt, heeft Frankrijk altijd al een naam hoog te houden gehad en ook cineast Hervé Hadmar zet deze traditie in ere voort met zijn spannende miniserie Forgotten Girls. Voor een detectiveserie komt Forgotten Girls wellicht wat langzaam op gang maar wie daardoorheen weet te kijken, krijgt een zeer gelaagd verhaal te zien, waarin de kijker met enige regelmaat op het verkeerde been wordt gezet. Jacques Gamblin is goed op dreef als de getergde en oververmoeide agent Janvier die er maar niet in lijkt te slagen om de zaak op te lossen. Zo heeft hij last van hallucinaties waarbij hij de verdwenen jonge vrouwen op ziet duiken op de meest vreemde plaatsen.

Forgotten Girls 3

Wat Forgotten Girls vooral zo'n sterke serie maakt is het film noir-achtige karakter van de reeks. Janvier is geen stoere en knappe kerel die emotieloos om zich heen loopt te schieten, maar een kwetsbare man die last heeft van blackouts en langzaam ten onder dreigt te gaan aan de onoplosbare zaak. Een man die zich ook niet schaamt om zijn ware emoties te tonen. Het is ons dan ook een raadsel waarom het bijna acht jaar duurde voor Forgotten Girls op dvd is uitgebracht. Ben je wel een liefhebber van een rauwe en realistische politieserie, dan kunnen we je zeker aanraden om deze fraaie reeks eens te gaan aanschouwen. Het enige zeer minimale minpuntje is het ontbreken van extra's. Zo hadden we erg graag gezien hoe deze Franse productie tot stand is gekomen.