Blu-ray: Michiel de Ruyter

Het was een van de meest grootschalige producties in de Nederlandse filmgeschiedenis, en werd ook beloond met het nodige succes. Michiel de Ruyter wist bijna 9 miljoen euro op te halen in de bioscopen en er kan nu op de bank genoten worden van de film. Geeft dat hetzelfde geweldige resultaat als het deed in de bioscoop?

Allereerst vind je in de verpakking niet alleen de dvd of blu-ray, maar ook een cd. De volledige soundtrack van de film wordt meegeleverd bij aanschaf en dat is al gelijk een pluspunt: waar voor het geld! Hier zouden meer distributeurs een voorbeeld aan mogen nemen. De soundtrack is namelijk steeds vaker bepalend voor een film, zowel in de bioscoop als thuis. In het geval van Michiel de Ruyter werd de soundtrack als een groot instrument gebruikt om de grote zeeslagen die uitgevochten worden in de film te begeleiden. Door gebruik te maken van grote, bombastische thema's, krijgen de slagen zelf ook een extra bravoure mee op het beeld.

Over naar het belangrijkste op een blu-ray, iets wat tegenwoordig steeds vaker meegenomen wordt in de keuze om een film aan te schaffen voor thuisgebruik: de extra's. En dat is een mooi lijstje ditmaal.

Extra's:

- Commentaren van Roel Reiné, editor Radu Ion en soundmixer Jonathan Wales

- (00:11:56) Op de filmset met regisseur Roel Reiné: acteurs en crew vertellen hoe het was om zo'n epiek te spelen en te maken, samen met Roel Reiné.

- (00:29:38) Visual effects: Making Of: featurette die volledig verteld wordt door de Vlaamse mannen van het bedrijf achter de special effects die te zien zijn in de film. Een uiterst indrukwekkend resultaat dat er mag wezen, dit filmpje bevat ongeveer een half uur aan indrukwekkende VFX-breakdowns. Hierdoor wordt het maar weer eens al te duidelijk hoeveel werk er gaat zitten in goede special effects.

- (00:18:31) Deleted Scenes: wat kwam er niet terug in de film?

- (00:10:21) Deleted Shots (Special Voor De Figuranten): er waren veel, heel veel figuranten nodig voor Michiel de Ruyter. In dit filmpje komen er dan ook een hele hoop terug.

- Teasers & Trailers

- International Trailer Admiral: de film gaat de hele wereld over. Een trailer met Engelse ondertiteling is dan wel een must.

De blu-ray van Michiel De Ruyter is zeker een must-have wanneer er genoten is van de film in de bioscoop. En dat is dan ook door veel mensen gedaan. Maar ook als dit de eerste keer wordt voor een kijker, doet de blu-ray geen afbraak aan de belevenis. De bijgeleverde cd is een heel leuke extra en het lijstje met extra's liegt er ook niet om. Filmgenieters der lage landen, verenigt u!