Block N Load

Block N Load moest de spirituele opvolger worden van Ace of Spades. De mannen van Jagex gooiden Minecraft en Team Fortress in een blender en je krijgt een spel. De first-person shooter met bouwelementen is een teamspel met veel leuke en hilarische momenten.

block

Het concept is vrij simpel: maak de basis van de ander stuk en doe dit door te vechten met de tegenstander zoals in iedere FPS, maar nu gecombineerd met Minecraft-elementen. Je kan de map aanpassen met blokken om zo te proberen de game naar jouw hand te zetten. Maak bijvoorbeeld geheime kamers of muren waar de vijand niet doorheen kan of maak eens iets heel geks. Naast gewonnen blokken kun je ook munitie, health packs en andere bouwblokken droppen. Hiermee kun je jouw team helpen.

block

Block N Load is een chaotische bende en dat is een pluspunt. Het spel dat zwaar leunt op samenspel met anderen oogt in het begin vreemd en idioot moeilijk, maar al snel merk je dat het allemaal wel meevalt. Je begint met vijf minuten lang bouwen. Tijdens deze beginperiode kun je niet aangevallen worden. Deze periode zal binnenkort korter worden, want nu ben je vaak al klaar na een minuutje of twee en sta je de rest van de tijd maar een beetje niks te doen. Het is belangrijk dat tijdens het begin de planning goed gedaan wordt en met random mensen is dit echt heel erg moeilijk. Verdediging is heel belangrijk in het spel en als je er tijdens de bouwperiode een potje van maakt is het snel over.

blcok

Hier valt of staat Block N Load ook mee. Als de community niet actief wordt, zal het spel snel als een kaars uitgaan. Ook de personages waarmee je speelt hebben bepaalde skills die goed kunnen aansluiten op die van een ander. Als je in een pre-made team zit, kun je deze optimaal benutten terwijl dit met random mensen vaak lastig is. Wanneer twee teams allebei sterk verdedigen, dan kunnen potjes nog wel eens heel lang worden. Ze moeten hier echt wat aan gaan doen. Want des te langer de game uit is, des te beter worden de huidige spelers en dus worden de potjes alleen maar langer.

block

Alle helden hebben voor- en nadelen. Op dit moment zijn er nog maar zeven te kiezen: een soort Rambo, robot, ingenieur, gestoorde professor, space-chick, jager en een ninja. Het is de bedoeling is dat er in de toekomst meer helden beschikbaar komen. De karakters zijn leuk gemaakt en hebben allemaal een eigen invulling van hoe te spelen. Ik hoop dat ze hier echt tijd in gaan stoppen want dat komt het spel zeker ten goede.

block

Tijdens het spelen van de preview heb ik al heel erg genoten. Toen zaten er nog wel heel veel bugs in het spel, waardoor het soms een beetje onspeelbaar werd. Nu zijn die weg en loopt het heerlijk soepel en chaotisch. Block N Load is niet een spel met heel veel diepgang, maar de fun factor is enorm hoog en helemaal als je een beetje behoorlijk team hebt. Groot nadeel is toch wel de soms slechte teamplay en potjes waar maar geen einde aan lijkt te komen, maar ik heb alle hoop dat ze dit oplossen. Een leuk vermakelijk spel die weer is wat anders te bieden heeft.

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
  • Orgineel concept
  • Karakters erg divers
  • Matches soms te lang
  • Random team members frustreren soms
7,5
Gespeeld op Windows via steam.