Pitch Perfect 2

De Barden Bella's zijn inmiddels een begrip geworden bij de meeste jongeren. In Pitch Perfect maakte de wereld kennis met het groepje a capella-zangeressen, geleid door Chloe (Britanny Snow) en Aubrey (Anna Camp). Wanneer Beca zich bij de groep voegt en de liedjeskeuze meer naar de eigen tijd weet te brengen, zijn de Bella's helemaal terug, en nu in dit tweede deel beter dan ooit tevoren.

Het verhaal wordt drie jaar na het einde van de vorige film opgepakt, trouw aan het releasejaar van de eerste film. De Bella's zijn inmiddels drie keer nationaal kampioenen a capella op een rij, en klaar voor hun winnaarstoer. Wanneer de groep echter voor de president van Amerika moet optreden en zich volledig voor schut zet, is die toer van de baan en is de enige kans die nog overblijft om hun naam te zuiveren het WK a capella in Kopenhagen. Een overwinning die nog nooit behaald is door een Amerikaans team. De Bella's moeten gaan strijden tegen hun grootste vijand en tevens de groep die hun toer heeft voortgezet, het Duitse Das Sound Machine. Of het de Bella's zal lukken om dit muzikale gevecht te winnen, blijft de vraag.

Er wordt aan het begin gelijk duidelijk wat de doelgroep is voor deze film, en dat is net zoals bij de eerste film: tieners. Ook al is er voor volwassenen zeker genoeg te beleven met Pitch Perfect 2. De humor is grover dan eerst, dus er zal zeker een paar keer een schaterlachje vanaf moeten. En alhoewel de grappen misschien wat makkelijk zijn, werkt het perfect in combinatie met het script van de hand van Kay Cannon, die ook het eerste deel verzorgde. Het vervolg is geregisseerd door Elizabeth Banks, die ook een rol in de film vertolkt en ook optreedt als producer. Zij blijkt een oog te hebben voor comedy. Dit is zowel door de film heen te merken als in haar eigen rol, de lachwekkende presentatrice Gaile, die samen met haar sidekick John (John Michael Higgins) de optredens van commentaar voorziet. 

Ook in dit deel verrast Anna Kendrick, alhoewel ze misschien een kleinere rol heeft dan in het eerste deel, de kijker weer door een lach als misschien zelfs een traantje op het gezicht te brengen. Kendrick is inmiddels een doorgewinterd actrice en er is geen spatje oneffenheid meer te bekennen, wat in het eerste deel soms wel het geval was. Dat ze op zich al een mooie verschijning is, zorgt er zeker voor dat ze bij het mannelijke publiek een streepje voor heeft. Maar looks hoeven het niet allemaal te doen, want ook dit keer is Rebel Wilson weer het comedy-hoogtepunt van de film. In haar personage Fat Amy lijkt ze geen schaamte te kennen en dat zorgt voor een aantal zeer humoristische situaties, wat al begint tijdens de openingsakte. Wat betreft comedy zijn er door de hele film genoeg hoogtepunten te vinden; het commentaar verzorgd door Gaile en John, die allebei geen blad voor de mond hebben, zou op het eerste gezicht misschien irritant kunnen worden, maar door de juiste afwisseling en effectieve toepassing is het een toevoeging aan de film. Maar ook de diverse optredens en irritaties tussen de Bella's en Das Sound Machine werken uitermate goed op de lachspieren.

Nieuwkomer in het verhaal is eerstejaars Emily, gespeeld door Hailee Steinfeld, zelf ook een nieuwkomer in Hollywood. Zij neemt in het tweede deel de rol over die Kendrick in het eerste deel had en het verhaal is dus op veel punten gefocust op haar. Maar de focus ligt dit keer niet alleen bij een hoofdpersonage. De Bella's als geheel zijn haast een personage en er zijn dan ook veel meer groepsmomenten, wat het voor de kijker makkelijker maakt om bij het verhaal te blijven.

Pitch Perfect 2 is een waardige opvolger van de hitfilm uit 2012 en weet qua humor de lat nog hoger te leggen. Misschien zijn de liedjes ditmaal iets makkelijker gekozen, maar daar komt de film misschien nog zelfs mee weg door het hoge charmegehalte. Het is een film die zowel vriendje als vriendinnetje zullen kunnen waarderen, en alhoewel soms niet zo realistisch is het comedy en musical gecombineerd op een hoog niveau. Een perfecte genrefilm dus. Zelfs een opvolger van de Cup Song van Anna Kendrick zit er ook in, dus zet je alvast schrap.