CD: K's Choice - Phantom Cowboy

Vijf jaar na het comeback-album Echo Mountain ligt er opeens weer een nieuwe plaat van de Belgische band K's Choice in de schappen van de betere platenwinkels. Op Phantom Cowboy gaat de groep uit Antwerpen rondom broer en zus Gert en Sarah Bettens weer als vanouds tekeer. Na een muzikaal uitstapje onder de noemer Bettens keerde de band terug naar het vertrouwde formaat om zo hun zevende studioalbum op te nemen. Op Phantom Cowboy beloofde de groep 'meer rock dan ooit tevoren' en aan de belofte hebben de Belgen zich absoluut gehouden.

K's Choice - Phantom Cowboy

Samen met gitarist Tom Lodewyckx, drummer Wim Van Der Westen, bassist Bart Van Lierde en toetsenist Reinout Swinnen gingen Sarah en Gert Bettens naar hun favoriete studio in Asheville, North Carolina om daar in slechts één week, met topproducer Alain Johannes achter de knoppen, een volledig nieuw album op te nemen. Johannes, die liefhebbers van de betere stonermuziek ook kennen van zijn werk met onder meer Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures, Chris Cornell, Arctic Monkeys en Mark Lanegan, weet hoe een stevig rockalbum moet klinken en zijn ervaring is dan ook duidelijk te horen op Phantom Cowboy.

Al vanaf de eerste handclaps van 'As Rock And Roll As It Gets' horen we een heerlijk rauw opgenomen plaat voorbijkomen waarop het pedaal stevig ingedrukt wordt. Mocht je dus op zoek zijn naar een liedje in de stijl van de grote hit 'Not An Addict' dan kun je lang blijven zoeken, want voor die zoetsappige fratsen is geen plaats op Phantom Cowboy. Wat wel is gebleven is een plaat die klinkt alsof deze in één take live opgenomen is in de studio om zo het geluid te laten horen dat je ook bij een optreden van K's Choice kunt verwachten in het komende festivalseizoen.

K's Choice mag dan al bijna een kwart eeuw meelopen in de muziekscene, aan kracht hebben ze allerminst ingeboet. Sterker nog, met Phantom Cowboy levert de groep haar hardste album tot op heden af, met slechts één uiterst minimaal minpuntje. In slechts een half uur ragt de groep er 11 nummers doorheen en dat is een klein beetje aan de korte kant, maar dat mag zeker de pret niet drukken. De replay-functie op de cd-speler is uiteindelijk ook niet voor niks uitgevonden.