Hector And The Search For Happiness

Hector (Simon Pegg) is een wat suffe psychiater wiens leven op rolletjes lijkt te gaan. Op zijn werk biedt hij een luisterend oor voor zijn cliënten en thuis wordt hij vertroeteld door zijn oogstrelende vriendin Clara (Rosemund Pike). Het valt voor Hector echter niet te ontkennen dat zijn leven in een sleur terecht is gekomen. Zo ziet hij elk jaar weer dezelfde patiënten met dezelfde problemen als voorheen en ook de relatie met zijn geliefde Clara heeft daaronder te lijden. Nadat Hector op zekere dag een gesprek heeft met een patient, die ook nog eens handlezeres blijkt te zijn, weet hij wat hij moet gaan doen. Om te kunnen ontdekken wat mensen nog gelukkig maakt, moet de zielenknijper een wereldreis gaan maken. Het is het begin van een avontuurlijke zoektocht naar de essentie van het geluk. We zien het allemaal gebeuren in de aangename rolprent Hector And The Search For Happiness.

Hector And The Search For Happiness

Bij het noemen van de naam Simon Pegg zullen velen aan films als Hot Fuzz of Shaun of the Dead moeten denken. Dat Pegg zich ook met serieuze rollen weet te redden, konden we al zien in de spetterende actiefilm Mission Impossible: Ghost Protocol en ook in Hector And The Search For Happiness laat zien dat de Britse filmster tot veel meer in staat is dan alleen maar de lolbroek uithangen. De film kent dan ook een indrukwekkende cast met leuke rolletjes voor acteurs zoals Christopher Plummer, Jean Reno en Barry Atsma. Jawel mensen, de acteur die we tot nu toe vooral zagen opduiken in Nederlandse films zoals Loft (2010), Zwart Water (2010), Kenau, Lucia de B. en zeer recentelijk nog in Michiel de Ruyter en ook in diverse tv-series, heeft de overstap gemaakt naar de internationale filmwereld en we moeten eerlijk bekennen dat hij dat lang niet gek doet als arts zonder grenzen.

Hector And The Search For Happiness 1

Hector And The Search For Happiness is een film van de Britse cineast Peter Chelsom, die we tot nu toe vooral kenden als de maker van gemiddelde romcoms. Wat dat betreft heeft hij met Hector And The Search For Happiness toch wel zijn beste werk tot op heden afgeleverd, waarbij we ook regelmatig moeten denken aan de eveneens avontuurlijke reizen van reporter Kuifje. Hector is natuurlijk in de eerste plaats psychiater en we zien hem dan ook regelmatig iets in zijn notitieboekje krabbelen, wat vervolgens met prachtige animaties in beeld wordt gebracht. Met Hector And The Search For Happiness heeft Chesholm een film gemaakt die het beste gezien kan worden als een energieke mix van een feelgood-film, een komedie, een roadmovie en een avonturenfilm.

Hector And The Search For Happiness 2

Heb je dus geen bezwaar tegen een mierzoete komedie boordevol clichés en kon je ook genieten van een film als The Secret Life of Walter Mitty, dan zul je de zoektocht in Hector And The Search For Happiness ook zeker weten te waarderen. Zo vaak zien we tenslotte geen komische films uit het filmhuiscircuit.

Extra's:
The Making of
Trailer