CD: Twin Peaks - Wild Onion

Recentelijk is het tweede album van de garagerockers van de groep Twin Peaks verschenen. Nu zullen velen bij de bandnaam meteen moeten denken aan de legendarische tv-serie van David Lynch, maar afgezien van de naam is er geen enkele overeenkomst te bespeuren tussen de twee. Het uit Chicago afkomstige kwartet heeft met Wild Onion in elk geval een behoorlijke bruisende bak lo-fi rock-'n'-roll afgeleverd.

Twin Peaks - Wild Onion

Eigenlijk is Wild Onion het eerste echte album van Twin Peaks. De groep die in 2009 werd opgericht bracht in 2012 al de plaat Sunken uit, maar die klokte met een achttal liedjes op precies 20 minuten en dan is het wat mij betreft geen volledig album maar een EP. Voor de opnames van Wild Onion bezochten de mannen van Twin Peaks de Observatory Studios in hun thuisstad om daar zestien gloednieuwe tracks op te nemen.

Waar op Sunken de lo-fi vooral domineerde horen we op de nieuwe plaat een veel diverser geluid. Uiteraard is de lo-fi rock-'n'-roll nog in ruime mate aanwezig, maar ook horen we duidelijk dat de mannen zich hebben laten inspireren door zowel rauwe garagerock en psychedelica uit de sixties als de powerpop uit de jaren zeventig. Wat de band vooral zo veelzijdig maakt is het feit dat de groep maar liefst vier zangers aan boord heeft, waardoor je soms het gevoel krijgt dat je naar een verzamelalbum luistert.

Twin Peaks - Wild Onion 1

Zo levert Twin Peaks met liedjes als 'Mirror of Time', 'Flavor' en 'No Way Out' verdomd catchy en melodieuze popliedjes af die ook zo op de radio kunnen worden gedraaid, terwijl we bij het ingetogen 'Ordinary People' een trippy ballade horen die ook zo uit de pen van Ray Davies van The Kinks had kunnen komen. Als je op zoek bent naar liedjes over ijsberen of popcorn kun je deze plaat wel overslaan. Ben je echter een liefhebber van bands zoals Weezer, Thee Oh Sees of mag je graag luisteren naar de hierboven genoemde muziekgenres, dan kunnen we je zeker aanraden om deze fraaie plaat eens een goede luisterbeurt te geven.