CD: Like A Storm - Awaken The Fire

Soms heb je van die bands die vanuit het niets op lijken te duiken met een sterke plaat maar die na enig onderzoek toch al menige jaren meedraien in de muziekscene. Een goed voorbeeld daarvan is de band Like A Storm, een groep die werd opgericht door een drietal Nieuw-Zeelandse broers Chris, Mark en Kent Brooks, die naar Amerika verkasten om daar aan een muzikale loopbaan te beginnen. Inmiddels zijn we zo'n tien jaar verder en is het trio met Awaken The Fire aan haar derde studioalbum toegekomen.

Like A Storm - Awaken The Fire

Muzikaal gezien zit Like A Storm in dezelfde hoek als bands zoals Creed, Papa Roach en Stone Sour. Met Awaken The Fire heeft de groep evenwel een zeer veelzijdig album afgeleverd dat we tekort zouden doen als we het simpelweg af zouden schrijven als alleen maar nu-metal. Zo horen naast de aangenaam beukende tracks ook de nodige radio-vriendelijke ballades voorbijkomen. Wat Awaken The Fire vooral een originele en aangename plaat maakt is de toevoeging aan het album van een didgeridoo, een instrument dat we niet al te gekke vaak tegenkomen bij bands in de hardere muzieksector.

Met hun voorgaande platen wist de groep al behoorlijk naam te maken in zowel de Verenigde Staten en hun thuisland Nieuw Zeeland. Met Awaken the Fire, dat het eerste album van het trio op Century Media is, zou Like A Storm toch ook internationaal door kunnen breken. Waar de voorkeur van uw recensent vooral uitgaat naar het stevigere werk, zijn het vooral de ballades die de nodige hitpotentie hebben en die ook zeker een breder publiek aan kunnen spreken.

Ben je dus iemand die wel kan genieten van een stuk melodieuze hardrock, dan kunnen we je zeker aanraden om deze verrassend sterke plaat van het trio Like A Storm eens een luisterbeurt te geven. Liefhebbers van de hierboven al genoemde bands zullen Awaken The Fire ook zeker weten te waarderen. Like A Storm is een band waar we het komende festivalseizoen vast nog wel veel meer zullen gaan vernemen.