Out of Sight

De laatste jaren zien we steeds vaker films opduiken waarin de filmmaker een blik met haast vergeten filmsterren opentrekt om daarmee zijn rolprent op te fleuren. De bekendste is natuurlijk Quentin Tarantino, die op deze wijze de haast vergane glorie van een aantal oudere Hollywoodsterren nieuw leven wist in te blazen. Ook regisseur John Herzfeld, die eerder naam wist te maken met onder meer de komische misdaadfilm 2 Days in the Valley en de duistere thriller 15 Minutes, maakt gebruik van datzelfde principe in zijn nieuwste film Out of Sight, waarin het allemaal draait om de zoektocht naar een geheimzinnige schrijver die een uiterst motiverend boek heeft uitgegeven dat een grote hit blijkt te zijn. Helaas bewijst de cineast ook dat de aanwezigheid van grote namen niet altijd een garantie is voor een topfilm.

Out of Sight 1

Als het boek Reach Me een rage ontketent in Los Angeles, zijn er veel mensen die inspiratie uit het boek weten te halen om zo hun leven weer op de rails te krijgen. Er is echter één groot mysterie: niemand weet wie de auteur van het zelfhulpboek is en dat zet een aantal mensen ertoe aan om dan zelf maar op zoek te gaan naar de onbekende schrijver. De jonge journalist in wording Roger (Kevin Conolly) wordt door zijn uitgever Gerald (Sylvester Stallone) op pad gestuurd op de mysterieuze schrijver op te sporen. Ook de hiphop-mogul E-Ruption (Nelly), een undercoveragent genaamd Wolfie (Thomas Jane), de ex-gevangene Colette (Kyra Sedgwick) en de katholieke priester Frank (Danny Aiello) hebben elk een goede reden om te ontdekken wie er schuilgaat achter de naam Teddy Raymond (Tom Berenger).

Out of Sight 2

Met Out of Sight levert regisseur John Herzfeld een film die wat de opbouw aangaat wel wat doet denken aan zowel de film Crash als zijn eigen rolprent 2 Days in the Valley. De film bestaat namelijk uit een grote hoeveelheid korte verhaaltjes die in eerste instantie geen enkele binding met elkaar lijken te hebben, maar die uiteindelijk toch door allerlei omstandigheden bijeenkomen. Waar de film Crash daaruit destijds een ijzersterk verhaal wist op te bouwen, slaagt deze rolprent daar in zijn geheel niet in. Out of Sight ademt namelijk de sfeer van een film die even tussendoor gemaakt is en waarin de aanwezige filmsterren ook niet al te veel moeite lijken te hebben gestoken.

Out of Sight 3

Als je beseft dat een film met onder meer Sylvester Stallone, Danny Trejo, Tom Sizemore en Tom Berenger gebruik moest maken van een crowdfundactie om de totstandkoming van Out of Sight te realiseren, had er eigenlijk al een alarmbelletje moeten gaan rinkelen. Out of Sight is een film geworden die vooral grossiert in ellenlange dialogen die nergens naar toe lijken te gaan in een warrig script waar geen touw aan vast te knopen is. Binnenkort maar eens op zoek naar een exemplaar van dat boek. Wie weet heeft de schrijver namelijk ook een tip om die verspilde 95 minuten die in deze rolprent werden gestoken ergens terug te krijgen.