Blu-ray: The Equalizer (Steelbook Edition)

Dat Denzel Washington prima verschillende rollen op zich kan nemen, is inmiddels bekend. Na zijn optreden als Bobby in 2 Guns en piloot Whip Whitaker in Flight, speelt hij dit keer ex-commando McCall, die ervoor zorgt dat het recht zegeviert en de daders achter de mishandeling en uitbuiting van verschillende prostituees opgespoord worden en krijgen wat ze verdienen. Onder die prostituees is Alina (Chloë Grace Moretz), een meisje waar McCall erg op gesteld is en zeer veel medelijden mee heeft. Speciaal voor en door haar gaat hij op onderzoek uit. Wat volgt is een epische jacht, die nu te zien is op blu-ray, met een karrevracht aan extra's.

The Equalizer weet zich vooral te onderscheiden van andere films uit het genre door de manier waarop de vechtscènes en afrekeningen zijn gefilmd. Door middel van een bepaalde manier van slow motion-gebruik weten de cinematograaf Mauro Fiore en regisseur Antione Fuqua unieke scènes neer te zetten, waardoor soms de kijker zelf lijkt te bepalen wat de volgende move van Washington wordt. Ook weet de kijker dat, zodra er slow motion ingezet wordt, er koppen gaan rollen (soms haast letterlijk). Ook de choreografie van de actiescènes zit uiterst goed in elkaar en er wordt niet uit de weg gegaan om een flinke dosis geweld te tonen, met alles wat daarbij hoort.

Door deze punten wordt The Equalizer een brute film (in de positieve zin van het woord) en een frisse, vernieuwende blik op het genre. Wat ook bruut blijkt te zijn, zijn de extra's; het is een aardig lijstje geworden!

Extra's:

- (00:07:51) Inside The Equalizer: de personen die betrokken zijn bij de film vertellen hoe en waarom zij het project zijn aangegaan dat The Equalizer is.

- (00:06:56) Denzel Washington: Another Kind of Superhero: een ode aan Denzel Washington, die de film toch wel zo succesvol heeft gemaakt als 'ie is.

- (00:07:06) Equalizer Vision: Antoine Fuqua: de regisseur wordt ook nog even onder de loep genomen, die samen met Washington al eerder het succesvolle Training Day maakte.

- (00:05:23) Children of the Night: Grace Moretz blijkt ook echt naar een organisatie geweest te zijn die opvang verzorgt voor meisjes zoals de rol die zij neerzet. Voornamelijk om mee te maken wat de meisjes moeten doorstaan, zodat zij dit goed op het witte doek kon brengen.

- (00:06:40) One Man Army: Training & Fighting: keiharde vechttraining zorgde voor het resultaat in deze film.

- (00:02:11) Home Mart: Taking Care of One Bolt At A Time: grappig ''reclame-''filmpje voor de denkbeeldige bouwmarkt uit de film.

- Photo Gallery & Previews

Bonus Disc:

- (00:20:45) Equalizing the Odds: An Inside Look at The Equalizer: zoals de titel al zegt, een interessante featurette waarin bepaalde keuzes worden verantwoord en het verhaal, de acteurs en de perikelen op de set onder de loep worden genomen.

Met The Equalizer hebben de producers en de regisseur een keiharde film neergezet met een dieper moraal. De extra's op deze blu-ray maken dat nogmaals duidelijk door middel van simpele uitleg over de keuzes wat betreft het vertellen van het verhaal van McCall. Liefhebbers van het genre zullen zich zeer zeker vermaken met de film, en ook mensen die niet bepaald van het genre houden kunnen genieten van de apart manier van filmen waarvoor gekozen is. The Equalizer, een succes? Zeker, en voor herhaling vatbaar.