Blu-ray: Teenage Mutant Ninja Turtles

Het was even wennen, de Turtles die er opeens zo echt uitzagen. Eigenlijk was het bekende beeld de Turtles van de cartoon, ofwel de mannen in rubberen pakken die de gekste kunstjes wisten uit te halen daarin. Not for Michael Bay, ladies & gentlemen. Hij treedt deze keer (gelukkig) aan als producer, maar stapt niet op de regisseursstoel om de Turtles opnieuw naar het grote scherm te brengen. Het bleek een groot succes en Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael zijn weer helemaal hot. Een vervolg is inmiddels aangekondigd, maar voordat dat zover is, is er nu de mogelijkheid te genieten van deze gekken op blu-ray.

Het was dit keer eigenlijk weer zoals het vroeger ook was: hersens uit en het vermaak is eindeloos, want als er echt goed gekeken wordt naar de film als geheel, is wat er aangetroffen wordt een zielloos product dat alleen maar heel erg zijn best doet om over-the-top te zijn. Dit is natuurlijk maar aan een persoon te danken en dat is Michael Bay, die inmiddels in elke film die hij regisseert of produceert wel zijn befaamde Bay-isms weet te verwerken, zoals de oneindige slow-motion of om de haverklap onnodige explosies. Wat wel een verbetering was dit keer, was het 3D-effect, dat dit keer voor de verandering wel deed waar het eigenlijk voor gemaakt is, waardoor de trucks op de kijker af komen rijden en die kogels toch wel erg dichtbij komen.

Voor een synopsis en verdere analyse van de film zelf, zie de bioscoopreview die eerder op FOK! verscheen.

Zou TMNT er dan nog enigszins mee weg komen door middel van extra's?

Extra's:

- (00:17:56) Virtual Reality: in deze featurette is wat previsualisatie te zien en hoe de Turtles dit keer uit de computer zijn gekomen. Daar blijkt veel nieuwe technologie voor gebruikt te zijn.

- (00:04:23) In Your Face! The Turtles in 3D: hierin is te zien wat voor rol 3D speelde in de film, kan (natuurlijk) in 3D bekeken worden of gewoon in (saai) 2D.

- (00:06:47) It Ain't Easy Being Green: hoe was het voor de acteurs om een Turtle te spelen? Ze leggen het eens haarfijn uit.

- (00:14:59) Evolutionary Mashup: Turtles en Ninja's worden vergeleken in deze korte docu, want dat zijn toch zeker twee categorieën waaraan de hoofdpersonages voldoen.

- (00:05:37) Turtle Rock: de muziek uit de film (soundtrack/score) wordt behandeld. Opvallend om te zien is dat er al veel muziek geschreven werd voordat er maar dan ook iets gefilmd was. De componist legt het hoe en waarom uit.

- (00:00:46) Extended Ending: dit had beter gewoon een verwijderde scène genoemd kunnen worden. Het is namelijk een enigszins nietszeggende scène die iets voor het einde geplaatst had moeten worden.

- (00:03:27) Shell Shocked: de videoclip van de song die tijdens de end credits te horen is.

- (00:01:31) Making of 'Shell Shocked': nietszeggend filmpje dat ons Wiz Khalifa toont die vertelt dat hij de TMNT ook zo leuk vond vroeger.

Met wat leuke extra's, is het schijfje vooral een must-have voor degene die genoten heeft van de film in de bioscoop. Zoals al eerder gezegd is het verder een film waarvoor de hersens eigenlijk uitgezet moeten worden, wil er van genoten worden. Eigenlijk is de blu-ray op zich hetzelfde als de film: wel leuk, niet hoogstaand. Ach, cowabunga! zullen we maar zeggen.