Sin City: A Dame to Kill For

Toen Robert Rodriguez in 2005 zijn film Sin City uitbracht wist hij veel filmkijkers te overmeesteren met zijn stilistische bewerking van de gelijknamige stripserie van Frank Miller. De film, die grotendeels in zwart-wit was geschoten, ademde de sfeer van een klassieke film noir in een modern jasje. Toen Rodriguez en Miller na het succes van de eerste film bekendmaakten dat ze de handen opnieuw ineen zouden slaan voor een vervolg waren de verwachtingen hooggespannen, maar ook vroegen velen zich af of het hoge niveau van het eerste deel in dit vervolg kon worden doorgezet. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; met Sin City: A Dame to Kill For hebben Rodriguez en Miller wederom een cinematisch pareltje afgeleverd dat aan al deze verwachtingen voldoet.

Sin City A Dame to Kill For 1

Over de film kunnen we kort zijn. Collega Peter Breuls gaf de film vorig jaar augustus al een stomende recensie (die je HIER terug kunt lezen) en daar valt eigenlijk nog maar weinig aan toe te voegen. In de verfilmingen van de boeken van Frank Miller (Sin City, 300) zien we met enige regelmaat bikkelhard en extreem bloederig geweld voorbijkomen, maar de kunstzinnig geschoten zwart-witbeelden weten prima te voorkomen dat de kijker daarna op zoek moet naar een teiltje. Wat wel meteen opvalt bij het bekijken van Sin City: A Dame to Kill For is het feit dat de filmmakers er voor hebben gekozen om wat meer kleur in deze film te brengen en dat komt het verhaal alleen maar ten goede.

Sin City A Dame to Kill For 2

Net zoals zijn vakgenoot Quentin Tarantino heeft ook Robert Rodriguez een neus voor acteurs die een beetje uit het zicht waren verdwenen. Zo zien we in deze film, naast de nodige bekende gezichten uit de eerste film, onder meer ook acteur Stacy Keach opduiken, bij de wat oudere lezers vooral bekend van zijn rol van Mike Hammer in de gelijknamige serie van Mickey Spillane. Laat dat nou net een van de schrijvers zijn die Frank Miller inspireerden bij het schrijven van zijn Sin City-verhalen. Net als bij de eerste film kennen ook de blu-ray en dvd van Sin City: A Dame to Kill For een aangename hoeveelheid bonusmateriaal. Voor deze review ontvingen we een exemplaar van de Limited Edition Steelbook, waarin we naast de film nog een hoeveelheid extra's aantreffen waarvan je hieronder een overzicht kan vinden:

Sin City A Dame to Kill For 3

Featurette: Sin City 2 in 15 minutes
Net als de eerste film werd ook Sin City: A Dame to Kill For compleet op een filmset met groene schermen gemaakt. In deze featurette zie je de zogenaamde groene versie van de film in 15 minuten versneld voorbijkomen in de vorm zoals men die op de filmset te zien kreeg.

The Dame To Kill For - Ava - (Eva Green) (3.57 min)
Nancy - (Jessica Alba) (3.44 min)
Johnny - (Joseph Gordon-Levitt) (2.07 min)
Dwight - (Josh Brolin) (3.18 min)
Een viertal korte featurettes over de hoofdrolfiguren in deze film, waarbij cast en crew dieper ingaan op de personages.

Makeup Effects (6.29 min)

Stunts (5.25 min)
Een leuke blik achter de schermen bij de opnames van de vele stunts in Sin City: A Dame to Kill For.

Behind the shadows (28.52 min)
Een uitgebreid interview met cast en crew van de film Sin City: A Dame to Kill For. Ook zien we een grote hoeveelheid opnames achter de schermen van de film en krijgen we te horen hoe schrijver Frank Miller en cineast Robert Rodriguez met elkaar in contact kwamen voor de totstandkoming van de Sin City-films.