Forza Horizon 2: Storm Island

Storm Island is de eerste uitbreiding voor Forza Horizon 2 en bevat meer dan alleen maar wat extra auto’s. Storm Island – zoals de naam al doet vermoeden – speelt zich af op een nieuw eiland waar tientallen nieuwe bucketlist-uitdagingen, events, competities en natuurlijk auto’s te vinden zijn.

Het thema van Storm Island is gericht op rally’s en je zult dus vaker off-road rijden en daar je auto op moeten aanpassen. De events zelf zijn vergelijkbaar met de events die we al kennen in Forza Horizon 2, maar ze hebben nieuwe namen gekregen om beter bij de agressieve sfeer van Storm Island te passen. Zo heet een nieuwe point-to-point race "Gauntlet" en vindt deze - om het nog iets spannender te maken - nu s ’avonds plaats. Gooi daar het dynamische weer en het onvoorspelbare terrein van Storm Island bij en je hoopt de hele race door dat je de eindstreep haalt. Ook zijn er in de races obstakels toegevoegd en zul je door smalle wegversperringen rijden en andere dingen moeten ontwijken.

FH2 Storm Island

Het stormachtige weer speelt in deze uitbreiding ook een grote rol. Doordat het weer in Forza Horizon 2 dynamisch is, rijd je niet continu in een storm maar zodra deze komt opzetten, merk je gelijk aan je auto dat dit een extra uitdaging met zich meebrengt: het wordt donkerder en de weg is mistig en gladder. Het vraagt dus wel meer van de speler om je auto op het juiste pad te houden en de checkpoints te halen en niet continue tegen bomen of tegenstanders aan te glijden.

Zoals eerder aangegeven is Storm Island meer rally-georiënteerd, maar gelukkig biedt de DLC ook exclusieve upgrades voor je auto’s om heelhuids door de stormen te komen en je leven op Storm Island iets makkelijker te maken. Je merkt pas echt het verschil wanneer je deelneemt aan een race op Storm Island en je je auto niet upgradet. Je glijdt werkelijk alle kanten op en een race winnen is zo goed als onmogelijk.

Storm Island

Forza Horizon 2 kwam grafisch al het beste tot zijn recht wanneer het regende, maar nu is de regen echt meer dan een “cosmetische” toevoeging het verschil in een race duidelijk merkbaar. De weerseffecten van Storm Island komen zelfs in de buurt van de effecten in DriveClub, neem daarbij de heuvels en omgeving mee van Storm Island en dat levert echt hele mooie beelden op, zeker in de Photo-mode.

Forza horizon 2: Storm Island

Wel heeft Forza Horizon 2: Storm Island een prijskaartje van € 19,99 en daardoor zullen sommige spelers zich nog wel even achter de oren krabben om deze uitbreiding aan te schaffen. Echter voegt de uitbreiding genoeg nieuwe events, bucketlist-uitdagingen en wijzigingen toe om je weer urenlang bezig te houden.