Blu-ray: Into The Storm

Natuurgeweld is altijd weer een ideaal onderwerp voor een film, want hoe kun je als regisseur beter de vernietiging in beeld brengen dan door middel van een flinke wind, orkaan of vloedgolf? Dat dacht regisseur Steven Quale ook, die al eerder betrokken was bij grote actiefilms als Avatar en Titanic en met Final Destination 5 zijn regiedebuut maakte. Gooi daar een budget van ongeveer vijftig miljoen dollar tegenaan en dan krijg je een hoop special effects en een prima cast, met in de hoofdrol Richard Armitage (natuurlijk wereldberoemd geworden als Thorin Oakenshield). FOK!film bekeek het nog eens op blu-ray, is het wat?

De actie op grote schaal is in deze film redelijk gelukt en door middel van een aantal special effect trucage wordt er voor het gebruikte budget een prima beeld afgegeven. Alhoewel de vuurtornado toch maar even doorgespoeld moet worden, is de eindscène een voorbeeld van spanning creëren door middel van juist gebruik van effecten en daarbij een juist geluidsschema toepassen. Dit is ongeveer het beeld van de gehele film: enigszins goedkope effecten creëren met een juiste hoeveel geluid en daardoor de spanningsboog verlengen. 

Degene die deze film redt, is Richard Armitage. Met zijn overtuigingskracht weet hij zelfs de rol in deze film in een aardig schouwspel te omhullen. Want veel over het script valt er niet te zeggen, en dat is zelfs op sommige punten lachwekkend te noemen. De dialogen zijn houterig en heel vaak onnodig en de daarbij opdringerige humor helpt ook niet echt. Een uitgebreide bioscoopreview is hier te vinden, van onze redacteur Roberto_BOZ.

Voor een matige film valt er soms nog wat te redden door de extra's op de blu-ray. En die zijn zeker te vinden in het geval van Into The Storm. Een samenvatting:

Extra's:

- (00:10:48) Into The Storm, Tornado Files: regisseur Steven Quale, producer Todd Garner en een echte stormchaser werpen hun blik op het fenomeen tornado en wat dit moest gaan betekenen voor de film. Ook komt het SFX-department nog even in beeld, want hoe maak je nou de perfecte tornado uit een computer?

- (00:08:23) Titus, The Ultimate Storm Chasing Vehicle: de Titus speelt in Into The Storm een grote rol. Het voertuig wordt toegelicht door alle personen die er maar iets mee te maken hebben gehad, van de inrichting tot de manier waarop er mee gereden werd en hoe er vanuit werd gefilmd.

- (00:05:37) Fake Storms, Real Conditions: hoe boots je de effecten van een echte storm na op een set, zodat acteurs weten wat er in de postproductie toegevoegd gaat worden aan hun performance? In het geval van Into The Storm blijkt dat vooral veel water, bladeren en vuur op de set brengen en de acteurs laten overleven, alsof zij zich echt in het stormgebied bevonden.

Al met al houden de extra's van deze blu-ray je nog een half uurtje extra bezig, waarmee het zich niet echt weet te onderscheiden van de andere films. Eigenlijk bevestigen de extra's nogmaals het beeld van de hele film: goed weg te kijken en leuk om te zien, maar voor de rest ook niet meer.