Blu-ray: Sex Tape

Je kan hoog of laag springen, seks is populair en seks verkoopt. Of je nu kijkt naar de geschiedenis van de boekdrukkunst of de opkomst van de videoband, het werd pas een succes nadat seks zijn intrede had gedaan. Ook regisseur Jake Kasdan, die in 2011 naam wist te maken met de film Bad Teacher, dacht snel te kunnen scoren door zijn film Sex Tape te noemen, maar levert daarmee een film af die nog minder prikkelbaar is dan een naaktfoto van Viola Holt.

Sex Tape 1

In Sex Tape draait het om Jay (Jason Segel) en Annie (Cameron Diaz), een uitgeblust stel dat na een huwelijk van tien jaar op zoek is naar een nieuwe uitdaging in hun leven. Om hun slaapkameractiviteiten nieuw leven in te blazen besluiten de twee om een sekstape te maken waarop ze alle standjes uit het boek The Joy of Sex nadoen. Het leven lijkt de twee weer toe te lachen, maar dan ontdekken ze dat de opname per ongeluk is uitgelekt. Er moet echter nogal wat gebeuren om deze privé-opnames terug te krijgen.

Sex Tape 2

Als er één ding is wat ik heb geleerd van deze slaapverwekkende komedie, dan is het dat 90 minuten ontzettend lang kunnen duren. Bij het aanhoren van het bovenstaande verhaal zou je toch een leuke en scherpe komische film verwachten, maar Sex Tape is meer van het slag derderangs vrouwenfilms die we ook kennen van Jennifer Aniston. Wat ook opvallend is voor een film met het woord sex in de titel is de afwezigheid van naaktscènes. Welgeteld eenmaal komt de perzik van Diaz in beeld en daar mogen de kijkers het mee doen. Voor de rest is het voornamelijk veel gelul over lullen, wat in het preutse Amerika natuurlijk als zeer schokkend zal worden ervaren.

Sex Tape 3

Het door Jake Kasdan en Nicholas Stoller geschreven scenario rammelt aan alle kanten en de film wordt eigenlijk nergens echt grappig. Sex Tape laat zich bekijken als een uitgerekte commercial voor de iPad en als Rob Lowe in beeld komt verwacht je eigenlijk dat elk moment ook Adam Sandler nog op zal duiken, maar die ellende blijft ons gelukkig bespaard. Mocht er dus nog ergens een top 10 van meest teleurstellende films van dit jaar zijn, dan is de kans groot dat deze laffe flauwe rolprent daarin op zal duiken. Maar gauw weer eens Zack and Miri Make a Porno van Kevin Smith opzetten. Die is tenminste wel grappig.