CD: Le Peuple De L'Herbe - Next Level

Le Peuple De L'Herbe is een band die al een jaar of 17 meedraait in de muziekwereld. Op haar zevende studioalbum Next Level levert het gezelschap uit Lyon ons weer een daverende en zeer gevarieerde mix van dub, hiphop, funk, breakbeat, electro, rock, jungle en jazz, waardoor je bijna het gevoel krijgt dat je naar een verzamelalbum zit te luisteren.

Le Peuple De L'Herbe - Next Level

Next Level is een plaat die zich laat beluisteren als een reis door de geschiedenis van de muziek. Muzikaal doet de Franse band wel wat denken aan het oudere werk van bands zoals Urban Dance Squad en The Beastie Boys. Le Peuple De L'Herbe is een band die vooral bekend is vanwege haar energieke liveshows, maar ook op Next Level slaagt de groep erin om dat dynamische geluid op de gevoelige band vast te leggen. Naast de band, bestaande uit DJ Pee (toetsen en draaitafel), Psychostick (drums), Spagg (basgitaar) en Varou Jan (gitaar en toetsen), horen we ook gastvocalen van JC 100 ('Soya Green', 'What A Shame' en 'Class War'), La Canaille-zanger Marc Nammour ('Mon Etoile Rouge'), Lost Bayou Ramblers-zanger Louis Michot ('La Lune Est Croche') en Jon Fayard ('Le Boom').

Met Next Level heeft de groep ook muzikaal een nieuw level bereikt met een weergaloos album waarin we muzikale invloeden uit minstens veertig jaar popmuziek voorbij horen komen. Zo zou een track als 'Mogador' ook zo van een soundtrack van Quentin Tarantino kunnen komen, is het in 'Tell the Deejay' een aaneenschakeling van samples van allerlei bekende nummers, zitten we bij 'La Lune Est Croche' in de moerassen van Louisiana en komen we met 'Rude Bwoy' vervolgens aan op Jamaica voor een onvervalste portie fijne roots reggae.

We kunnen gerust stellen dat Le Peuple De L'Herbe wederom een prima plaat heeft afgeleverd met Next Level, dat een breed publiek aan zal spreken. Want of je nou van dub, hiphop, funk, breakbeat, electro, rock, jungle of jazz houdt, Le Peuple De L'Herbe heeft het allemaal in huis. Ben je dus wel een liefhebber van de hierbovengenoemde bands en/of artiesten zoals Manu Chao en Mano Negra dan kun je deze plaat ook gerust eens een luisterbeurt geven. Een heerlijk stuk eigenzinnige muziek van een minstens even eigenzinnig gezelschap uit Lyon.