CD: Sunday Sun - We Let Go

In relatief korte tijd heeft de band Sunday Sun al behoorlijk naam weten te maken in de Nederlandse muziekscene. Het viertal uit Amsterdam en Utrecht werd in 2012 al eens uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ook trad Sunday Sun al eens op in het programma De Wereld Draait Door en waren ze ook al eens te gast in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Ook stonden de mannen met slechts één EP op zak op het befaamde Noorderslag festival in Groningen. Inmiddels zijn we zo'n twee jaar verder en ligt eindelijk het langverwachte debuutalbum We Let Go van het kwartet in de schappen.

Sunday Sun - We Let Go

Al vanaf de allereerste tonen van het album We Let Go begint er spontaan een zomers zonnetje in je huiskamer te schijnen. Op het Beatlesesque album horen we dan ook een twaalftal vrolijke popliedjes voorbijkomen, die werden opgenomen in de Nouveau Triste Studios in Berlijn. Hierbij werd de groep geholpen door producer Rutger Hoedemaekers, bekend van onder meer Voicst en het produceren van het album A Family Like Yours van Lucky Fonz III. Bij de debuutplaat van Sunday Sun resulteerde dit in een heerlijk zomers album, dat regelmatig doet terugdenken aan het geluid van de zestiger jaren.

Met We Let Go heeft Sunday Sun een krachtig en tijdloos debuut afgeleverd dat bij een breed publiek in de smaak zal vallen. Met prachtige sixtiespopliedjes zoals 'Should've Known Better', 'Sun' en 'Made Up My Mind' zullen de mannen in elk geval goed in de smaak vallen bij de liefhebbers van flowerpower popmuziek uit de jaren zestig en zeventig en ook fans van bands zoals The Beatles en The Beach Boys zouden zich gerust eens aan deze plaat mogen wagen. Bij 3FM heeft men de groep Sunday Sun al ontdekt, nu de rest van Nederland nog.