Blu-ray: Bad Neighbours

Mac en Kelly zijn zielsgelukkig. Ze zijn pas ouders geworden van een prachtige dochter en hebben het huis van hun dromen gekocht. De droom wordt echter hevig verstoord wanneer een studentencorps besluit om zich pal naast hen te vestigen, in de rustige buurt. Hun leider, Teddy Sanders (Zac Efron), vindt het contact met de buurt belangrijk en nodigt hen uit voor het openingsfeest. Maar wanneer de stroom van feesten en lawaai aan blijft houden, gaan Mac en Kelly het gevecht aan. En in oorlogstijd is alles geoorloofd.

Seth Rogen treedt in deze film opnieuw zowel voor als achter de camera op. Hiermee weet hij zijn eigen grappen nog beter te brengen, omdat hij uitermate betrokken is bij het proces van deze film. De combo met Zac Efron lijkt op het eerste gezicht raar en enigszins ongelukkig, maar dit weten de twee heren direct te wissen uit het geheugen wanneer de film op gang komt. Wat volgt is een stroom van gevatte grappen en hilarische situaties die elkaar in een vlot tempo afwisselen.

Maar Efron en Rogen zijn hierin niet alleen. Er blijkt namelijk ook nog een uitstekende comedyactrice mee te spelen, Rose Byrne, die met haar Australische stereotype grappen aardig wat credits verdient als het om hilariteit gaat. Samen met Rogen brengt zij de geloofwaardigheid van hen als een gezin op een uitermate hoog niveau en dit komt dan ook de hele film ten goede.

Maar waar naar gekeken wordt in de beslissing om een blu-ray aan te schaffen, zijn toch heel vaak de extra's. FOK!film nam een kijkje:

Extra's:

- (00:06:40) Alternate Opening: een alternatieve opening voor de film, waarin de redenen van het corps om zich te vestigen in de rustige buurt van Mac en Kelly beter worden uitgelegd.

- (00:12:55) Deleted/Alternate Scenes: een flink lijstje met verwijderde scènes of verlengingen van bepaalde scènes die het wel tot de film gehaald hebben. Waarschuwing: voor sommige scènes is over de grond rollen van het lachen onvermijdbaar...

- (00:02:52) Line-O-Rama: een verlenging (in de vorm van improvisatie) van een van de grappigste scènes uit de film.

- (00:05:57) Gag Reel: komische momenten en wat bloopers, leuke toevoeging bij een film als Bad Neighbours.

- (00:05:34) An Unlikely Pair: wacht, Zac Efron en Seth Rogen? Die acteurs werden niet samen op het witte doek verwacht. Ze blijken uiteindelijk toch uitstekend in een comedy te fungeren. Ook de keuze voor Rose Byrne wordt uitgelegd door de regisseurs en Seth Rogen zelf.

- (00:07:17) Partying With The Bad Neighbours: de feestscènes worden wat beter onder de loep genomen. Wie heeft de beste moves en hoe zijn de schrijvers tot de keuze voor dit soort scènes gekomen?

- (00:03:41) On The Set With...: hoe is het om een dagje mee te draaien op de set van een comedy als Bad Neighbours? Dit willen de acteurs nog eens haarfijn voor de kijker uitleggen.

- (00:05:44) The Frat: een studentencorps in Amerika, wat houdt dat nou precies in? Zac Efron neemt de kijker mee in de wondere wereld van feesten en nog meer feesten.

Wat geconcludeerd kan worden is dat deze film alle ingrediënten voor een goede comedy bevat. Seth Rogen is weer opperbest en Zac Efrons chemie met de gehele cast spat van het scherm. De castingkeuzes zijn dus uitstekend en er zit ook nog een uitermate grappig script achter. Tel daar een flink lijstje aan extra materiaal bij op en dan past deze blu-ray zeker in de collectie van een comedyliefhebber, of in die van iemand die gewoon gek is op extra's.