Nymph

De jonge Amerikaanse meiden Kelly (Kristina Klebe) en Lucy (Natalie Burn) reizen naar Montenegro om daar een oude vriend te bezoeken. Eenmaal in het land aangekomen, besluiten ze om een verlaten fort op het afgelegen eiland Mamula te bezoeken. Tijdens het verkennen van het oude fort, dat destijds door de nazi's werd gebruikt, ontdekken ze al snel dat ze niet alleen op het eiland zijn. Er is iemand die wat te verbergen heeft en die niet van plan is om de vriendinnen levend het eiland te laten verlaten. Kunnen ze nog ontkomen aan de verleidelijke maar eveneens dodelijke klauwen van de Nymph?

Nymph 1

Nymph is een film die aan alle kanten de sfeer van de betere splatterfilms uit de tachtiger jaren uitstraalt. Regisseur Milan Todorovic, die we natuurlijk ook kennen van Apocalypse of the Living Dead (ook wel bekend als Zone of the Dead), heeft met Nymph weer een heerlijke combinatie van fantasy en horror uitgebracht. Naast overtuigende hoofdrollen van Kristina Klebe (Halloween, Proxy) en Natalie Burn (The Expendables 3), zien we ook een erg leuke bijrol voor Franco Nero (Django, Django Unchained, Die Hard 2) als een rauwe zeebonk, die tevergeefs de meiden probeert te waarschuwen voor het gevaarlijke eiland. De echte hoofdrol is natuurlijk voor de Nymph die door de oogstrelende Zorana Kostic Obradovic wordt vertolkt.

Nymph 2

Todorovic is duidelijk een liefhebber van oldschool splatterfilms en trekt dan ook een behoorlijk blik met horrorclichés open voor deze rolprent. Nymph doet zowel aan de films van Asylum als die van de zender Syfy denken, al is er aan de CGI in deze film meer aandacht besteed dan bij de producties van voorgenoemde maatschappijen. Ook zien we mooie onderwaterbeelden - opgenomen in de Middellandse Zee - die voor een heerlijk duistere atmosfeer zorgen. Dit in combinatie met lekkere schaarsgeklede chicks is alles wat een kenner van de betere B-film verwacht van een ouderwetse splatterfilm.

Nymph 3

Todorovic is een groot fan van de oudere films van John Carpenter en liet zich voor deze rolprent ook zeker inspireren door de duistere films van de horrorgrootmeester. Nymph kent een fijne spanningsboog en de cineast laat de kijker ook een behoorlijke tijd wachten voordat het daadwerkelijke monster uit de titelrol in beeld verschijnt. Heb je dus geen bezwaar tegen lekkere meiden in bikini, een tropische locatie en een fijne dosis bloed en gore, dan kunnen we je zeker aanraden om Nymph aan je Blu-ray of dvd-collectie toe te voegen. Dit is een toekomstige cultklassieker!