Pastor Shepherd

Shepherd (Don Worley) is een slungelige figuur met een eeuwige grijns op zijn bek, die de kost verdient als colporteur van gevriesdroogde huisdieren. Helaas is het vak van deur-aan-deurverkoop niet aan hem besteed en door de tegenvallende verkoopresultaten heeft hij ook nog eens constant mot met zijn baas Dewey. Dewey is een hufterige lilliputter met het downsyndroom, een verticaal uitgedaagde eikel die in pakken rondloopt die in de vijftiger jaren al als ouderwets werden gezien.

Pastor Shepherd

Shepherd woont samen met zijn dementerende moeder die de hele dag naar tv-predikanten zit te kijken en daar ook nog eens al haar spaargeld aan uitgeeft. Als Shepherd op zekere dag ontslag neemt, krijgt hij eindelijk eens wat meer tijd om met zijn moedertje door te brengen. Samen met buurman Phil (Danny Trejo) en zijn oogstrelende dochter Annamaria (Maria-Elena Laas) gaan Shepherd en zijn moeder (inclusief bankstel en tv achterin de bedrijfsauto; een voormalige lijkwagen) op reis naar de favoriete evangelist van Shepherd senior. Het zal een reis worden die ze nooit meer zullen vergeten.

Pastor Shepherd 2

Pastor Shepherd is het regiedebuut van Edwin L. Marshall, die eerder naam wist te maken als producer van onder meer To End All Wars (2001) en After (2006). In de wazige komedie komen we eigenlijk alleen maar zonderlinge figuren tegen en ontstaan constant de meest vreemde situaties. Zo denkt Shepherd de hele tijd dat zijn buurman Phil alleen maar Spaans kan spreken. De momenten waarop deze hem in het Engels antwoordt op zijn vragen geeft, lijken echter langs de zelfingenomen Shepherd te gaan. Danny Trejo, die eveneens als uitvoerend producent aan de film meewerkte, is lekker op dreef als de brommerige buurman Phil Harrison, die uiteindelijk toch een kerel met een hart van goud blijkt te zijn.

Pastor Shepherd 3

Pastor Shepherd is een low-budgetfilm die dat ook aan alle kanten uitstraalt. Een film die het niet hoeft te hebben van videoclip-achtige snelle actiescenes, maar eerder een rolprent is met heerlijk dubbelzinnige dialogen. Pastor Shepherd is pulp maar dan wel in de goede zin van het woord. Verwacht dus geen Machete-achtige actie, want dan kom je zwaar bedrogen uit.