Escape From Planet Earth

Zoals je wellicht weet, zijn we bij FOK!film gek op animatiefilms. Van obscure anime tot Pixar en van Disney-klassiekers tot vage arthouse: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Hoog waren dan ook de verwachtingen toen we hoorden dat er een animatiefilm zou komen met de stemmen van onder meer William Shatner, Jessica Alba, Ricky Gervais en Brendan Fraser. Escape From Planet Earth.

Escape From Planet Earth

Escape from Planet Earth speelt zich af op de planeet Baab. Scorch Supernova (Brendan Fraser) is zo ongeveer de stoerste alien op de planeet en is zeer geliefd bij het volk dat uit blauwe en groene buitenaardse wezens bestaat. Scorch werkt voor Basa, het ruimtevaartcentrum op Baab, waarvoor hij gevaarlijke reddingsmissies uitvoert. Ook zijn broertje Gary Supernova (Rob Corddry) is als baas van de missiecontrole van Basa betrokken bij de acties. Gary blijkt stiekem jaloers te zijn op het succes van zijn broer en het duurt dan ook niet lang voor de twee broers een enorme ruzie krijgen. Scorch gaat vanaf dat moment in zijn eentje verder en komt tijdens een gevaarlijke opdracht op aarde terecht. Daar hebben ze het echter niet zo op vreemde blauwe mannetjes en het is aan de schuchtere Gary om zijn broer te redden.

Escape From Planet Earth 1

De afgelopen jaren zijn liefhebbers van de betere animatiefilms op hun wenken bediend door filmmaatschappijen als Pixar en Dreamworks, die met hun kwalitatief hoogstaande films de lat flink hoog hebben gelegd voor hun vakgenoten. Regisseur Cal Brunker schreef niet alleen het scenario voor deze fraaie animatiefilm, ook maakt hij met Escape from Planet Earth een indrukwekkend speelfilmdebuut. Met een relatief bescheiden budget wist de beginnende filmmaker een behoorlijk sterke cast bijeen te brengen met onder meer Brendan Fraser, Rob Corddry, Ricky Gervais, Jessica Alba, Sofía Vergara, Jason Simpson, Sarah Jessica Parker, William Shatner en Steve Zahn.

Escape from Planet Earth is een film geworden die een breed publiek aan zal spreken. Zo kunnen jongere kijkers die de Engelse taal niet machtig zijn de film bekijken met de bekende stemmen van onder meer Charly Luske, Bas Keijzer en Linda Wagenmakers. Het is dan ook duidelijk een film die is gemaakt met de passie van een liefhebber van de betere sciencefiction uit het verleden. Zo maakt Brunker fijne knipogen in de richting van vakgenoten zoals Peter Jackson, George Lucas, Christopher Nolan en James Cameron en zien we in de graffitti ook ontzettend veel bekende buitenaardse namen uit de film- en tv-wereld voorbijkomen (ALF, HAL-9000, Mork, Klaatu en nog vele anderen).

Escape From Planet Earth 2

Escape from Planet Earth is de eerste film die bij Rainmaker Entertainment Films is uitgebracht en op basis van het resultaat verwachten wij nog veel moois van deze nieuwe maatschappij. Liefhebbers van films zoals Monsters vs Aliens, Wall-E en 9 zullen ook Escape From Planet Earth zeker weten te waarderen. Een heerlijke film voor het hele gezin!