Californication - The Final Season

Na 6 seizoenen maakte de tv-zender Showtime in 2013 bekend dat het zevende seizoen van de serie Californication tevens het laatste seizoen zou zijn. De avonturen van de aan seks en alcohol verslaafde Hank Moody (David Duchovny) waren afgelopen en op 29 juni 2014 was dan ook de allerlaatste aflevering van de heerlijk zwartgallige comedy-serie op de Amerikaanse televisie te zien. Van dat laatste seizoen is nu een fraaie dubbel-dvd verschenen, aangevuld met een aantal erg leuke extra's.

Liefhebbers van de Showtime-serie hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen wie Hank Moody is, maar voor degenen die de afgelopen jaren onder een grote steen hebben geleefd een korte introductie. Hank Moody is een schrijver wiens leven wordt gedomineerd door zijn verslavingen aan seks en sterke drank. Hank Moody leefde lange tijd met Karen (Natascha McElhone), met wie hij ook een dochter genaamd Becca (Madeleine Martin) heeft. De schrijver liet echter weten dat hij niet wilde trouwen en zo verslechterde de relatie en verliet ze hem uiteindelijk. Het hek was van de dam en de schrijver met zijn writer's block stortte zich in een leven vol drank, drugs en mooie vrouwen.

In het zevende seizoen van Californication lijkt het leven de getroubleerde schrijver weer toe te lachen. Moody krijgt een baantje als scenarioschrijver voor de politie-serie Santa Monica Cop, waarmee ook weer een aantal curieuze personages in zijn leven verschijnen. Zo is er de constant vloekende producer Rath (Michael Imperioli), de neurotische medeschrijfster Goldie (Mary Lynn Rajskub) en de actrice Amy (Mercedes Masöhn). Ook duikt de bekende acteur Eddie Nero (Rob Lowe) weer op. Moody wil nog steeds het hart van Karen heroveren maar de komst van zijn ex-vriendin Julia (Heather Graham) maakt dat er niet gemakkelijker op. De vraag is echter of Moody zijn verleden achter zich kan laten.

Californication 1

Bij het bekijken van dit laatste seizoen van Californication wordt pijnlijk duidelijk dat het verhaal ook wel gedaan was. De reeks, die rond het vierde seizoen wel zijn piek had beleefd, was duidelijk bezig met het afronden van een aantal verhaallijnen en vooral in het tweede deel van dit seizoen is er dan ook weinig actie meer te beleven maar komt het meer aan op messcherpe dialogen. Daarbij missen we ook zeker de zwarte humor die we wel in de eerdere seizoenen zagen en die eigenlijk wel de basis vormde van deze opvallende tv-serie. Vanaf 2007 mochten we een nogal unieke blik achter de schermen van Hollywood werpen, maar na een zevental seizoenen was de magie eigenlijk wel uitgewerkt. Het einde van dit seizoen is dan wel niet zo'n anti-climax als die van Dexter, maar na het bekijken van de serie hebben we wel het gevoel dat er meer in had kunnen zitten dan wat we nu voorgeschoteld kregen.

Californication 2

Met Californication - The Final Season is in elk geval een einde gekomen aan een leuke tv-serie, die in elk geval niet halverwege het verhaal af hoefde te kappen wegens tegenvallende kijkcijfers. David Duchovny, de acteur die ooit wereldberoemd werd met zijn rol van Fox Mulder in de succesvolle serie The X-Files, zal vanaf volgend jaar te zien zijn in de thriller-serie Aquarius, over een agent die undercover gaat om de bende van Charles Manson te pakken te krijgen.

Episodes:
01 Levon
02 Julia
03 Like Father Like Son
04 Dicks
05 Getting the Poison Out
06 Kickoff
07 Smile
08 30 Minutes or Less
09 Faith, Hope, Love
10 Dinner With Friends
11 Daughter
12 Grace

Extra's:
Featurette: Behind the episode Levon
Een blik achter de schermen bij de opname van de eerste episode van dit laatste seizoen van Californication.
Featurette: Behind the visual effects
Nogmaals een kijkje achter de schermen, ditmaal bij de totstandkoming van de visuele effecten in de serie.
Featurette: Californivacation
De cast en crew van Californication nemen afscheid van de kijkers.
Featurette: Jam Session with Tom Kapinos, Tyler Bates and Tree Adams
Tom Kapinos, de bedenker van de serie, samen met Tyler Bates en Tree Adams, de componisten van de muziek in Californication, in een studio.
Audio commentary on Grace
Commentaar bij de allerlaatste aflevering van Californication.
Bloopers