Person of Interest (Seizoen 2)

Iedereen die wel van de betere sciencefiction-actieseries houdt en de afgelopen jaren niet onder een steen heeft geleefd, is bekend met de door J.J. Abrams (Lost) geproduceerde tv-serie Person of Interest, waarvan onlangs het tweede seizoen op dvd en blu-ray is verschenen. Voor de enkeling die de serie nog niet kent een korte introductie. Michael Emerson, die vooral bekend werd door zijn rol van de sinistere leider van 'the others' in de reeks Lost, speelt de rol van Harold Finch, een voormalig hacker die in dienst van de overheid een computer heeft ontworpen die terroristische aanslagen kan voorspellen door middel van beelden van beveiligingscamera's, telefoongesprekken, internetgedrag en ander Big Brother-achtige toestanden. Finch ontdekt dat de computer ook andere zaken ontdekt, maar de Amerikaanse overheid ziet daar geen waarde in en laat deze gegevens elke dag wissen.

Person of Interest (Seizoen 2)

Zoals het een goed hacker betaamt kan Finch dit niet over zich laten gaan en hij zorgt dat hij elke dag toegang kan krijgen tot de computer om zo allerlei criminele gebeurtenissen te voorkomen. Daarbij wordt hij geholpen door de voormalige CIA-agent John Reese (Jim Caviezel). In het eerste seizoen van Person of Interest zagen we hoe de mannen achtervolgd worden door de New York Police Department, CIA-agenten op het spoor komen van de doodgewaande agent Reese en alsof dat nog niet genoeg ellende is, is er ook nog een mysterieuze hacker genaamd Root (Amy Acker) die toegang eist tot de supercomputer. Zij leek haar zin te krijgen toen ze aan het einde van het vorige seizoen Finch wist te ontvoeren.

Person of Interest 1

Aan het begin het tweede seizoen van de door Jonathan Nolan (inderdaad de jongere broer van Christopher 'The Dark Knight' Nolan) bedachte serie is Finch nog steeds spoorloos en Reese hoopt hem dan ook met behulp van de computer terug te vinden. Wat meteen opvalt bij het bekijken van het tweede seizoen is dat men meer gebruik maakt van flashbacks, waardoor we langzaam steeds meer over de achtergrond van de hoofdpersonages te weten komen. Ondertussen mogen Reese en Finch ook weer de nodige vreemde kwesties zien op te lossen en krijgen ook al snel weer te maken met vijanden uit hun verleden.

Door de sterke rode lijn in het verhaal heb je aan het einde van elke aflevering meteen zin om verder te gaan kijken en wat dat betreft zit je bij Person of Interest wel goed. Waar veel tv-series in deze tijd namelijk nog maar 10 tot 12 episodes per seizoen hebben, bestaat het tweede seizoen van deze topserie uit 22 afleveringen. Gedurende dit seizoen krijgen we ook antwoord op de nodige vragen die in het eerste seizoen ontstonden en komen we langzaam ook steeds meer te weten over de beweegredenen van Finch om zich zo fanatiek op dit project te storten.

Person of Interest 2

Afleveringen:
The Contingency
Bad Code
Masquerade
Triggerman
Bury the Lede
The High Road
Critical
Til Death
C.O.D.
Shadow Box
2 Pi R
Prisoner's Dilemma
Dead Reckoning
One Percent
Booked Solid
Relevance
Proteus
All In
Trojan Horse
In Extremis
Zero Day
God Mode

Person of Interest 3

Extra's:
View From the Machine: 24 Hours Behind Person of Interest
Een originele blik achter de schermen bij de opnames van een episode van deze serie, waarbij we de cast en crew van Person of Interest volgen vanuit het oogpunt van de supercomputer die de hoofdrol heeft in deze spannende tv-serie.

Gag Reel
De laatste aflevering van seizoen 2 'God Mode' kan eveneens worden bekeken met commentaar van de makers van de show. Een absolute aanrader nadat je deze aflevering al eens normaal hebt gezien.