CD: Light FM - Voices In My Head

Light FM is een band uit Los Angeles die in de afgelopen 9 jaar al behoorlijk naam heeft weten te maken in hun thuisland. De band werd opgericht door de uit Chicago afkomstige gitarist en zanger Josiah Mazzaschi, een muzikant die ook Billy Corgan van The Smashing Pumpkins tot zijn vrienden mag rekenen. Nadat hun vorige album Buzz Kill City in 2011 verscheen speelde de groep dan ook als voorprogramma van The Smashing Pumpkins bij hun Noord-Amerikaanse tour. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en probeert de groep de rest van de wereld voor zich te winnen met hun vijfde album Voices In My Head.

Light FM – Voices In My Head

Al vanaf de eerste tonen van het eerste liedje en tevens titelnummer van Voices In My Head horen we een band die zich duidelijk heeft laten inspireren door diverse Britse bandjes van weleer. De stem van Mazzaschi doet wel wat denken aan die van Neil Tennant van Pet Shop Boys, terwijl het muzikaal ergens tussen New Order en The Cure zweeft. Net als de bands Weezer en The Thrills maakt ook Light FM gebruik van verdomd catchy indiepop melodielijntjes die meteen in je kop blijven hangen.

Ook bij liedjes zoals 'Hang It Up', 'Let Go' en 'Hollow Inside' horen we fijne dromerige popliedjes die ook zo op 3FM zouden kunnen worden gedraaid zonder zoetsappig te klinken. Wat dat betreft is de keuze voor de bandnaam absoluut geen miskleun. Light FM is dan ook een band die je regelmatig aan de Britpop van de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw zal laten denken, zonder echter te gedateerd over te komen. Als je een liefhebber van hierbovengenoemde artiesten bent valt het zeker aan te raden om dit zeer hitgevoelige album eens te beluisteren.