CD: Sylvan Esso - Sylvan Esso

Sylvan Esso is een duo bestaande uit Amelia Meath van Mountain Man en Nick Sanborn van Megafaun. Waar we bij deze bands vooral experimentele folkmuziek horen, krijgen we bij Sylvan Esso geheel andere muziek voorgeschoteld, al kunnen we wel stellen dat ook dit duo niet schroomt om te experimenteren. Welkom in de wereld van de duistere electronica.

Sylvan Esso - Sylvan Esso
Sylvan Esso - Sylvan Esso

Nadat Sylvan Esso eerder dit jaar de hemel al in werd geprezen na een optreden op het SXSW-festival lijkt het duo nu haar vizier op de rest van de wereld te richten. Muzikaal gezien zit Sylvan Esso in dezelfde hoek als artiesten zoals Björk, Yeah Yeah Yeahs, The Haxan Cloak en The Knife. Bij de eerste tonen van openingstrack 'Hey Mami' heb je nog de neiging om af te vragen waar het muzikaal naar toe gaat, maar vanaf het moment dat de dubstep-achtige beats inzetten weet je dat kennis hebt gemaakt met een bijzondere plaat.

De combinatie van de vervreemdende melodielijnen, duistere dreigende ritmes en het zweverige stemgeluid van Amelia Meath zorgen gezamelijk voor een veelzijdig en avontuurlijk album dat de luisteraar uitdaagt om te blijven luisteren. Het album kent nummers die het goed zullen doen in het clubcircuit maar de debuutplaat van Sylvan Esso is ook bij uitstek geschikt om vanuit de luie leunstoel te worden genoten, eventueel in combinatie met een pretsigaret.

Ben je wel een liefhebber van uitdagende muziek dan kunnen we je aanraden om deze plaat eens een luisterbeurt te geven bij de lokale platenboer. Sylvan Esso maakt muziek waar je even aan moet wennen en die wellicht niet bij iedereen gemakkelijk in het gehoor zal liggen, maar toch weet het uit North Caroline-afkomstige duo een plaat af te leveren die over het geheel gezien best wel toegankelijk is. Een groeidiamantje dat bij elke luisterbeurt meer geheimen prijsgeeft.