Gadget: WLtoys 911 R/C Helikopter (DX.com)

Een van de droombanen die veel kleine jongetjes hebben is toch wel piloot worden. Aangezien dit slechts een handjevol lukt, is de rest aangewezen op modelbouw. Tot een paar jaar geleden was dit op het gebied van helikopters zeer lastig. Je had alleen de heel goede schaalmodellen waarmee je tientallen uren bezig was voor je ze ook maar kon laten hoveren. De laatste jaren komen er echter steeds meer heli’s met ingebouwde gyroscoop die makkelijk te vliegen zijn. Van Dealextreme kregen wij de WLtoys 911 die in deze laatste categorie valt.

 WLtoys v911 RC Helicopter in de doos
WLtoys v911 RC Helicopter in de doos

Wat opvalt aan de 911 is hoe klein hij is, maar toch alle eigenschappen heeft van een helikopter. In tegenstelling tot sommige modellen heeft hij namelijk gewoon een staartrotor. Verder vallen de hoeveelheid knoppen en het lcd-scherm op de controller op. Bijna iedere functie, zoals throttle, stand van de hoofdrotor en de staartrotor, is namelijk ook voorzien van een trimfunctie om hem enigszins aan te passen. Het lcd-scherm laat ondertussen zien hoe alles getrimd is en welke knoppen er gebruikt worden.

Ondanks de gyroscoop is de 911 nog steeds niet hel makkelijk om te vliegen. Je zult de twee meegeleverde accu’s een paar keer leeg moeten vliegen voor je het een beetje onder de knie begint te krijgen. Met deze accu’s kan je overigens ongeveer 10 minuten vliegen, maar er zijn ook accu’s verkrijgbaar waar je wat langer mee kunt vliegen (sku235141).  Heb je het vliegen eenmaal onder de knie, dan kan de fun beginnen. Zelf heb ik hem op een meter of 15 afstand gevlogen, maar dan begint het wel extreem lastig te worden om te zien welke kant hij op vliegt. Dit resulteerde er bij mij dus ook in dat de heli, met de hulp van wat wind, bij een buurman over de schuur heen vloog en in de tuin crashte.

WLtoys v911 RC Helicopter op de doos

Natuurlijk is een review van een gadget als dit niks zonder filmpje. Ik ben niet de beste piloot zoals jullie wel kunnen zien.

In de doos zitten de helicopter, twee accu's, lader, de remote plus een reserveset rotorbladen + staartrotor.