Concert: Tyler Ward, Amsterdam, Bitterzoet

Afgelopen vrijdag stond Tyler Ward in een uitverkochte Bitterzoet. De YouTube-ster trapte zijn Sincerely Yours-tour af in Amsterdam en pakte het publiek in met zijn zangkwaliteiten, gitaar- en drumkunsten, grapjes en dansjes.

This is not good. We’re gonna start this over if you don’t mind”, zegt Ward halverwege zijn eerste nummer. Door problemen met de aansluiting van zijn gitaar begint hij twee keer met Forever Starts Tonight, totdat hij opgeeft en van het podium loopt om zijn gitaar te fiksen. Als dat gelukt is, zingt hij nog eens het refrein. “There’s a reason I sang that song. And that’s because I hope you guys find your forever tonight.

Tyler Ward (Foto: Li)
Tyler Ward (Foto: LittleMissGiggles)

Ward neemt de (fan)girls en de verrassend veel jongemannen mee op een muzikale tijdreis. Het was de bedoeling dat er een slideshow van filmpjes zou zijn, maar helaas, ook daar gaat niet alles zoals gepland. Gelukkig heeft de zanger genoeg aan muziek. Van zijn eerste cover tot het nummer dat hij op zijn eerste optreden zong, alles komt langs. Ward begon zijn carrière zes jaar geleden, toen hij zijn eerste video op YouTube plaatste. Inmiddels heeft hij 257 video’s en 1.605.201 abonnees.

Dit jaar liet hij zijn band thuis, omdat hij eindelijk het vertrouwen had dat hij goed genoeg was om alleen op het podium te staan. Tenminste, dat was het plan. Een band meenemen is duur, maar je merch girl, tourmanager en neef laten inspringen niet, aangezien zij toch al mee zouden touren. Dus stond hij de helft van de show toch nog met band op het podium. Wat stiekem erg leuk was. Vooral de gitaarsolo van tourmanager Kyle Perrin met zijn gitaar in zijn nek was een feestje om naar te kijken en te luisteren.

Tyler Ward leeft muziek en dat is te merken als hij op het podium staat. Hij speelt gitaar, drumt, zingt en rapt. Naast original songs, speelt hij covers van nummers als 'No Diggity', 'Use Somebody', 'Breakeven' en 'Locked Out of Heaven'. Hoewel de hoge nootjes soms een beetje onvast zijn, zet hij in het geheel een geweldige show neer. Tijdens 'Some Kind Of Beautiful' springt mister Ward himself zelfs nog even van het podium om een meisje te knuffelen en voor haar te zingen. Een internationale bekendheid zonder grootheidswaanzin, fijn om te weten dat ze nog bestaan.