Homefront

Phil Broker (Jason Statham) is een undercover-agent die, na een uit de hand gelopen politieactie, met zijn dochtertje Maddy naar het dorpje Rayville verhuist. Hij denkt daar een rustig leven te kunnen leiden maar daar komt al snel verandering in als Maddy de lokale bullebak een pak slaag geeft. Het akkefietje loopt al snel drastisch uit de hand en zelfs de lokale drugskoning en zijn bende raken in de strijd betrokken. Alsof dat al niet genoeg ellende is krijgt Broker ook nog eens bezoek van een oude vijand die nog een rekening met de voormalige DEA-agent te vereffenen heeft.

Homefront

Waar we in de tachtiger jaren nog konden genieten van harde knokfilms met helden als Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Steven Seagal, Jean-Claude Van Damme en Chuck Norris, hebben deze mannen de laatste jaren plaats moeten maken voor jongere helden zoals Jason Statham. Liefhebbers van de Britse acteur weten dan ook precies wat ze kunnen verwachten van een film met hem in de hoofdrol. Geen mierzoete romcom of een film met diepzinnige dialogen, maar gewoon ouderwets knokken met heel erg veel vijanden die gedurende het verhaal steeds sterker en gevaarlijker worden.

Homefront 1

Homefront is geregisseerd door Gary Fleder, die eerder naam maakte met films zoals Things to Do in Denver When You’re Dead, Kiss the Girls en Runaway Jury. Het scenario voor de film werd geschreven door Sylvester Stallone die zich op zijn beurt liet inspireren door het gelijknamige boek van Chuck Logan. Stallone schreef het verhaal al jaren geleden met het idee om dit zelf te gaan verfilmen, maar dat kwam er nooit van. Toen Stallone met Statham aan The Expendables begon wist hij dat er een hoofdrolspeler voor zijn uitgestelde filmproject gevonden was. Naast Jason Statham zien we een opvallend sterke cast aan deze film meewerken, met opvallende rollen voor James Franco, Wynona Ryder en Kate Bosworth. Ook Clancy Brown, die eerder ook een meesterlijke rol speelde in de film John Dies At the End, speelt de sterren van de hemel als de corrupte Sheriff Keith Rodrigue.

Homefront 2

Enige minpuntje aan deze leuke film, die als combo-pack (dvd + Blu-ray) is uitgebracht, is de totale afwezigheid van bonus features. Zo hadden we op zijn minst wel wat bloopers en andere beelden van achter de schermen verwacht. Homefront zal geen Oscars binnen gaan slepen, maar is een prima film voor een ieder die wel van een stevig robbertje knokken houdt.