Gadget: Haptime MKBS-N10 bluetooth speaker

Zo af en toe kom je iets tegen waarvan je niet direct weet hoe je het gaat gebruiken maar wat je zeker wilt hebben. Zo ook de Haptime MKBS-N10 bluetooth speaker die je in deze categorie kunt vinden. Dit ding speelt niet alleen via bluetooth muziek af maar ook via een standaard 3,5 mm kabel, heeft een ingebouwde microSD-lezer en kan dankzij de ingebouwde microfoon ook nog eens als handsfreeset dienen voor je telefoon.

Anders dan sommige andere spullen van Chinese webwinkels komt de speaker goed verpakt in een stevige doos die je ook zo bij de Media Markt zou kunnen vinden. De speaker zelf voelt solide aan en is stukken zwaarder dan ik verwacht had. Naast de speaker zit in de doos een micro-usb-kabel om hem op te laden, een 3,5 mm kabel en natuurlijk de handleiding.

Qua bediening kan er haast niks misgaan, aangezien er maar vier knoppen aanwezig zijn: een fysieke knop om hem uit/aan te zetten en waarmee je een telefoontje op kan nemen. twee aanraakgevoelige knoppen voor het volume. Met de laatste knop verhoog je het gadgetgehalte enorm, hiermee zorg je namelijk dat hij reageert op de beweging van je handen. Van links naar rechts en andersom is volgende en vorige nummer. Omlaag is pauze en omhoog is afspelen.

Het geluid dat deze speaker produceert is best aardig voor wat je ervoor betaalt. Het gaat natuurlijk niet om een speaker van honderden euro's, maar slechts een paar tientjes. De lage tonen zijn goed, maar in de hogere regionen heeft hij er wat meer moeite mee.

Waarvoor zou je een speaker als deze dan eigenlijk kunnen gebruiken? Persoonlijk denk ik aan een extra speaker voor als je op je tablet iets zit te kijken, want de ingebouwde speakers daarvan zitten meestal aan de achterkant en klinken dan crap. Verder is hij natuurlijk ook ideaal om op kantoor een muziekje af te spelen vanaf je telefoon zonder dat je moeilijk moet doen om ook nog op te kunnen nemen.

Welk doel zie jij voor deze speaker?