3 Days to Kill

Kevin Costner lijkt bezig aan een ware comeback. Na sterke bijrollen in grote films als Man of Steel en Jack Ryan: Shadow Recruit speelt hij in 3 Days to Kill eindelijk weer eens zelf de hoofdrol. Hoewel het weer de haast voor hem op maat gemaakte vaderrol is, wordt het in deze film vanuit de vader verteld. Maar er zit een addertje onder het gras! Ondertussen moet er namelijk ook nog een slechterik worden opgepakt!

3 days to kill banner

Kevin Costner speelt Ethan Renner, een zeer ervaren spion van de CIA. Al snel blijkt dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij besluit terug naar Parijs te gaan om de laatste maanden van zijn leven nog zoveel mogelijk tijd te besteden met zijn vervreemde vrouw en dochter. Hij krijgt echter de kans aangeboden om zijn leven te verlengen. In ruil voor een geheime missie mag hij gebruik maken van een experimentele drug die zijn leven kan verlengen. Hierdoor krijgt hij meer tijd om de banden met zijn dochter weer aan te halen.

De film start nog voor de openingscredits met een ijzersterke actiescène, waarin gelijk een aantal spelers van de plot worden geïntroduceerd. Zo maken we ook kennis met de Albino en de Wolf, die al snel uitgroeit tot een soort aartsvijand voor Ethan. Nadat duidelijk is dat hij deze zelfde mensen moet vermoorden om zelf langer in leven te brengen, verwacht je een spannende actie thriller. Op dat moment schakelt de film echter over naar een drama over de relatie tussen vader en zijn dochter, Zoey (Hailee Steinfeld).

3 days to kill screen 1

De film blijft vanaf dit moment constant schakelen tussen een spannende thriller en een zoetsappig drama. Dit maakt de film wat onevenwichtig, vooral omdat de film op de meest ongelooflijke momenten terug schakelt naar de andere verhaallijn. Het verhaal omtrent de Albino en de Wolf krijgt hierdoor onvoldoende aandacht, waardoor de spanning hier ver te zoeken is. De impact van de band tussen Ethan en zijn dochter komt ook pas laat in de film over op de kijker, waardoor deze verhaallijn eerst wat gezapig is. Voeg daar een portie hele gênante humor aan toe (Ethan vraagt vaderlijk advies aan zijn vijanden?) en de film wordt een allegaartje van verschillende genres.

3 days to kill screen 2

Echter blijkt het wel te werken. Dit komt voornamelijk door het uitstekende werk van Coster, wat je wel aan hem kan overlaten. Het spionnen-plot wordt nooit echt spannend, of lijkt überhaupt een impact op het verhaal te hebben, maar je gunt Ethan wel alle goeds. Helaas ontbreekt hierdoor wel een échte spannende climax. Een ander groot gemis in de film is Amber Heard, die in haar rol als contactpersoon Vivi Delay te weinig tijd krijgt om dit personage te ontwikkelen. Haar doelen en motivatie worden niet duidelijk toegelicht, waardoor ze helaas maar een minieme impact op de film heeft.

Al met al is de film heel divers, wat de kijker een uiterst vermakelijke film oplevert. Er zit net iets te weinig actie in, maar Kevin Costner zet wel een aardig personage weer wat de aandacht erbij houdt. Geen hoge score, maar wel een nette voldoende.