Boek: Almar Otten - Het Ronde Huis

Op het forum wordt er al 32 topics lang over gepraat: Het Ronde Huis in Nunspeet. In korte tijd zijn er twee romans uitgekomen waarin dit huis centraal staat. Binnenkort komt de review van De Zwarte Duivel van Jacob Vis online, maar eerst is Het Ronde Huis van Almar Otten aan de beurt.

Dat Het Ronde Huis fictie is, geeft de schrijver zelf al aan; over het waarheidsgehalte zal ik dus geen oordeel vellen. Wat wel jammer is, is dat Almar Otten zelf aangeeft de topics op ons forum te volgen, maar dat we niet bij de bronvermeldingen staan. De werkgroep “Het Ronde Huis” wordt wel genoemd en heeft zelfs een rol toebedeeld gekregen in het boek.

Het Ronde Huis gaat dus over de gebeurtenissen die in en rond het Ronde Huis zouden hebben plaatsgevonden. Als Lineke Tesinga een lezing houdt over een middeleeuws boek waarin bizarre Germaanse rituelen worden beschreven, verandert haar leven. Ze komt in contact met een rechercheur die niet veel later verdacht wordt van de moord op zijn voormalige mentor bij de politie. Hierna ontstaat er een thriller van het hoogste niveau. Er blijken raderen binnen raderen te draaien en iedere actie lijkt wel een consequentie te hebben. Uiteindelijk komt de lezer erachter wat voor afgrijselijke dingen zich rond het huis hebben afgespeeld.

De schrijfstijl van Almar Otten is heerlijk, de letters vliegen aan je voorbij en het verhaal laat je niet los. De spanningsopbouw is uitstekend terwijl hij de personages uitstekend neer weet te zetten. Lang niet alle gebeurtenissen zijn voorspelbaar en flashbacks naar gebeurtenissen in het verleden passen zeer goed bij wat er gebeurt of gaat gebeuren.

Qua boek is Het Ronde Huis dus een aanrader, maar als je meer te weten wilt komen over de daadwerkelijke geschiedenis van het huis, heb je er dus niets aan.

Je kunt dit boek ook winnen. Ga naar ons Brave New World-forum om te zien hoe.