White House Down

Van de maker van grote films als 2012, Independence Day en The Day After Tomorrow, Roland Emmerich, komt een nieuwe film vol explosies, geweld en actie. White House Down is deze keer niet in IMAX te zien, maar gewoon thuis op de bank.

In White House Down volgen we een politieman die uitgenodigd wordt om op sollicitatiegesprek te komen voor zijn droombaan: de geheime dienst. Dit sollicitatiegesprek vindt (hoe onwaarschijnlijk het ook is) plaats op de plek met de meeste dreiging voor gevaar: het Witte Huis. Wanneer terroristen het optrekje van de president innemen, is er maar een man die Amerika kan redden, dames en heren: Channing Tatum, ofwel John Cale. 

Maar wacht, dit hebben we toch al eerder gezien? Die keer was toch de titel Olympus Has Fallen, was het de beurt aan Gerard Butler en toen was de president toch geen Obama look-a-like zoals de rol die Jamie Foxx dit keer speelt?

En dit is allemaal waar. White House Down heeft verschrikkelijk veel gemeen met Olympus Has Fallen. De titel van de concurrent wordt ook een aantal keer gescandeerd. Waar White House Down zich echter in onderscheidt van Olympus Has Fallen is de hoeveelheid humor die in de film zit. Met vele snelle en gevatte grappen kan White House Down dus eigenlijk al snel gezien worden als de komedieversie van Olympus Has Fallen. Die film voelt namelijk erg koud, kil en onpersoonlijk aan. 

Het acteerwerk in White House Down is prima in orde. Maggie Gyllenhaal speelt een overtuigende rol als hoofd van de beveiligingsdienst en zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen van goed acteerwerk. De acteurs lijken ook geholpen door het budget van de film.

Het is duidelijk dat het budget van deze film vooral aan één ding is besteed: explosies, explosies en nog meer explosies!

Iets wat ook explosief is aan deze dvd, is de hoeveelheid extra's.

Extra's:

-A Dynamic Duo

Dit filmpje laat zien waarom Channing Tatum en Jamie Foxx nou zo'n goed team vormen.

-Men of Action

Een kijkje achter de schermen bij een heel belangrijke afdeling voor deze film: het stuntteam.

-Meet The Insiders

Altijd al willen weten hoe het nou is om een bijrol te spelen in een actiefilm als White House Down? Dit filmpje laat het zien.

-Roland Emmerich: De inzet verhogen

De regisseur vertelt hoe groot de uitdaging voor deze film was. En die was hoog, heel hoog. Volgens hem dan.

Al met al kan worden gesteld dat deze dvd zorgt voor een heerlijk adrenalineshot en voor genoeg lachbuien, mede door de vele extra's. Maar kijk vooral niet naar de details, want dan kan de teleurstelling wel eens heel erg groot zijn.