CD: Clean Pete - Al zeg ik het zelf

Clean Pete is een duo uit Limburg, bestaande uit de tweeling Loes en Renee Wijnhoven. In 2012 brachten de dames, die zichzelf begeleiden op cello en gitaar, een mini-cd uit met daarop een vijftal liedjes, waarvan vier nu ook op Al Zeg ik het Zelf, het debuutalbum van Clean Pete, terug te vinden zijn.

Clean Pete - Al Zeg ik het Zelf

Anne Soldaat (Daryll-Ann, Do the Undo) zag Clean Pete spelen tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland en was behoorlijk onder de indruk van de cabareteske liedjes van de twee zusjes. Clean Pete kreeg een aanbod om als voorprogramma op tournee te gaan met Soldaat en het drietal vertrok naar Vlieland om daar met de mobiele studio van Excelsior Recordings in 10 dagen alle nummers voor Al Zeg ik het Zelf op te nemen.

Al Zeg ik het Zelf werd niet alleen geproduceerd door Anne Soldaat, hij schreef ook mee aan een aantal van de liedjes op dit album en laat eveneens horen dat hij zich achter een minimaal drumstel ook prima weet te redden. De muziek van Clean Pete doet denken aan het oudere werk van Boudewijn de Groot, terwijl het tekstueel weer meer in de hoek van artiesten zoals Eefje de Visser, Roosbeef en Spinvis zit.

Het merendeel van de tracks op de cd zijn fluweelzachte akoestische luisterliedjes, maar het zijn vooral de liedjes met Anne Soldaat achter het drumstel die het meest aanspreken. 'Alles Moet Kapot' en 'Vind Je het Goed' zijn van die liedjes die net wat steviger klinken en daardoor boven de rest uitsteken. Het is wellicht even wennen aan het zachte stemgeluid van de gezusters Wijnhoven, maar als je daar doorheen weet te bijten hoor je een album dat bij elke luisterbeurt beter lijkt te worden.