The Hangover III

Met The Hangover III kwam er een eind aan de succesvolle filmreeks The Hangover. De humor en hilarische gebeurtenissen zorgden voor een grote hit in de bioscopen en een vervolg kon niet uitblijven. Na Las Vegas in het eerste deel was in 2011 Thailand aan de beurt. Hoewel de kwaliteit van het origineel in Part II niet gehaald werd, was de film op zichzelf staand een vermakelijke toevoeging in het genre. Twee jaar later eindigt de trilogie met het langverwachte The Hangover Part III. En wat men al vreesde gebeurde: in een poging om origineel te blijven ging men verder afstaan van het basisconcept. Helaas: het maakte The Hangover III tot een onnodig vervolg.

Het verhaal op zich zit goed in elkaar. Al kent het veel minder het bekende 'hangover-sfeertje'. Het derde deel doet meer aan als een actiefilm. Het verhaal is als volgt: Nadat Alan een regelrechte chaos heeft veroorzaakt op de snelweg, is het tijd dat Alan moet worden opgenomen, vinden (of besluiten) zijn vrienden en naaste familie. Phil, Stu en Doug besluiten hem te helpen. Dit leidt tot een knipoog naar een populair YouTube-filmpje op, maar daarna gaat de film snel bergafwaarts. In plaats van een wilde stapavond te beleven, wordt het viertal onderschept door een stel gangsters dat nog een appeltje te schillen heeft met Leslie Chow, de doorgesnoven Chinees uit de eerste twee delen. Doug wordt gegijzeld en wat volgt is nauwelijks een komedie te noemen. Een misdaadthriller, daar lijkt het meer op. Maar dan wel een heel afgezaagde, die ook nog eens vol zit met onlogische plotwendingen.

Helaas is de dvd-release van eenzelfde magere kwaliteit. Slechts de basisfilm en een klein handjevol extra's zijn beschikbaar. Zo zijn er outtakes die bij elkaar niet meer dan 10 minuten duren. Verder enkele extended scenes die nauwelijks iets toevoegen aan de film. En dan is de koek al op met betrekking tot deze dvd. Jammer, een gemiste kans om de tegenvallende inkomsten van deze film nog enigzins aan te vullen.