TV: Revolution - The Night The Lights Went Out In Georgia

Wat een lange titel. Maar deze suggereert wel een boeiende aflevering. En nu we twee weken hebben moeten wachten op een nieuwe aflevering in verband met de aanslagen in Boston, zijn we hier wel aan toe. De kijkers worden al maanden getrakteerd op dialogen over Georgia, het 'buurland' van de Monroe Republic. Hoe is het leven daar? En wie wonen er daar? Allemaal vragen die deze week een antwoord krijgen. Zou dit betekenen dat de stijgende lijn van de afgelopen paar afleveringen wordt doorgezet?

Het antwoord is kort gezegd: nee. De aflevering vervalt teveel in herhaling (en het is pas aflevering 14) en er worden steeds maar weer nieuwe elementen toegevoegd. Wat positief is, is dat het verhaal wel afwisselender is nu de groep is opgesplitst in twee delen. Rachel en 'die dikke nerd' zijn op pad naar The Tower, om de nanites te stoppen die de stroom onderbreken. Ze komen terecht bij een van de partners van Rachel, Dr. Warren. In een paar ontzettend saaie scenes wordt uitgelegd dat de nanites meer doen dan de stroom onderbreken: ze kunnen ook kanker stoppen. Door zich in een ziek persoon te nestelen blijkt dat ze tumoren weg-eten zonder dat deze verder groeien. Rachel's zoon had hier ook last van, maar nu hij dood is heeft Rachel geen reden meer om de nanites te laten werken. Dr. Warren is het hier uiteraard niet mee eens, gezien haar vriendin lijdt aan hetzelfde probleem. Mooi plotpunt en vertelt ons iets meer over Rachel, maar het wordt nogal saai gebracht.

Revolution 1X14 image 1

Enfin, hopelijk biedt Miles wat meer actie en trekt hij zijn zwaard weer tevoorschijn. Dat gebeurt, maar ... weer een partner van vroeger die wraak wil nemen? Zo hebben we al 8 afleveringen gehad! Nogmaals, dit is pas aflevering 14. Maar deze verhaallijn biedt ook goede punten. Zo dringen Miles, Charlie (met 'ie' dus in plaats van Charly, zoals we het hier eerder schreven) eindelijk Georgia binnen. En dat is een wereld van verschil met de Monroe Republic. In Georgia is men teruggegaan naar het gebruik van stoommachines. Openbaar vervoer gaat via stoommachines, en mensen kunnen ook weer strijken gezien de nette kleding. Ook wordt er nog met gewoon geld betaald. Leuk in beeld gebracht!

Uiteindelijk weten Miles en Charlie deze aflevering al de kernbom onschadelijk te maken, die Monroe dreigde op te blazen in Georgia. President Kelly van Georgia is echter niet bang voor een vijand met stroom en helikopters. Ze heeft meer mensen en ... geld? Nogal vreemd, gezien geld er niet toe lijkt te doen in de Monroe Republic. Ze wil dat Miles Monroe aanvalt van binnenuit en geeft hem een klein leger. Een paar honderd man en nog meer wapens moeten de truc wel klaren.

Altijd in voor actie
Altijd in voor actie

Al met al een erg zwakke aflevering met weinig plotontwikkeling. Karakterontwikkeling des te meer, maar de personages zijn nou net het zwaktepunt van Revolution. Er worden te veel gegevens aan de plot toegevoegd. Positief is dat Miles nu een legertje heeft en hopelijk is een tweede confronatie met Monroe dichtbij, hoewel het aannemelijk is dat dit pas de seizoensfinale wordt. Volgende week hopelijk weer een betere aflevering!